Setari Cookie-uri

Trei modalitati de a castiga respectul sefului

Cu totii ne dorim sa fim tratati cu respect de colegii dar si de seful nostru. Prima conditie pentru a obtine asta este ca, la randul nostru, sa aratam respect nu doar fata de ei, ci si fata de noi insine. 

Oricat de atractiv este pachetul salariat oferit de o companie acesta nu poate inlocui respectul aratat fata de angajati. Cu totii ne dorim sa fim tratati cu respect de colegii dar si de seful nostru. Prima conditie pentru a obtine asta este ca, la randul nostru, sa aratam respect nu doar fata de ei, ci si fata de noi insine.

foto interior si prima pagina: areebarbar Shutterstock

Atunci cand vine vorba de sefi, situatia este un pic mai delicata. Daca manifesti respect fata de superiorul tau doar din cauza titlului de "sef", acesta nu este un respect real ci doar o frica de putere sau de a-ti pierde locul de munca. Respectul inseamna sa onorezi persoana si viziunea sa, nu titlul sau puterea pe care o are. Iata trei modalitati prin care poti castiga respectul sefului tau.

1. Nu te mai stradui sa ii obtii aprobarea

Cea mai mare greseala pe care o face toata lumea atunci cand vine vorba de respect este sa il vaneze ca pe ceva fara de care nu pot trai. Nu respectul pe care il primesti este treaba ta, ci cel pe care il manifesti.

Citește și:

Singurul respect pe care doresti sa il obtii este al tau, fata de tine. Atunci cand iti respecti viziunea si valorile de viata iar conduita ta este in armonie cu acestea, te respecti pe tine. Respectul celorlalti oameni apare automat.

Arata-i sefului ca ai incredere in tine, in compententa si valoarea ta si vei fi uimita de respectul pe care il vei obtine.

2. Vorbeste liber

Multi dintre noi cred ca daca isi ascund opiniile si accepta tot ceea ce spune seful, ii vor castiga respectul. Insa nu esti un sclav, ci un om liber. Ai curajul sa vorbesti liber si sa iti exprimi opiniile, mai ales atunci cand ai in sprijinul tau fapte si rezultate concrete.

Tine minte ca lucrezi acolo pentru o cauza, nu pentru seful tau. Tu, seful tau, si colegii tai sunteti o echipa. Daca nu iti exprimi opiniile si nu iti impartasesti unicitatea cu echipa, nu iti aduci cu adevarat contributia. Esti doar o copie a celorlalti.

Citește și:

Seful tau este liderul si ia deciziile dar nu inseamna ca nu poti participa la ele. El traseaza liniile insa daca tu crezi ca exista o modalitate mai buna de a realiza ceva, spune-i-o! Intreaga compania poate beneficia, ceea ce iti va aduce respectul tuturor.

3. Nu te fa ca muncesti

Cand alegi un loc de munca si decizi sa lucrezi acolo asigura-te ca te implici. Da tot ce ai. Pana la urma, nu castigul financiar este miza. Banii care vin sunt o unealta cu ajutorul careia iti poti implini visele - motivul real pentru care muncesti. Poate ca visul tau este sa schimbi lumea sau sa lasi o urma semificativa. Poate ca vrei o casa mai mare sau o masina noua.

La sfarsitul zilei, nici macar nu conteaza daca cineva iti recunoaste meritele cata vreme tu ai facut cu placere activitatile de peste zi.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.