Setari Cookie-uri

Spus din inimă, acest cuvânt din cinci litere ne poate scăpa de furie, vinovăție și ură

Acest cuvânt din doar cinci litere, spus din tot sufletul și cu toată sinceritatea, poate înlătura furia, vina, ura și tristețea. Multe persoane se simt foarte bine când aud "Scuze" de la ceilalți, iar motivul este foarte simplu - le stimulează ego-ul. 

De foarte multe ori să îți impui punctul de vedere înseamnă să devii insensibilă la sentimentele altora. Dacă tu continui să te cerți și faci tot posibilul ca lucrurile să fie ca tine, ajungi să rănești persoana din fața ta (la care, cel mai probabil, ții tare mult).

Spunând pur și simplu "Scuze" (sau "Îmi pare rău"), poți ajuta cealaltă persoană să elimine negativitatea, să se simtă mai bine și să scape de amărăciune. În multe situații, este bine nu doar pentru această persoană, ci și pentru tine deoarece ai posibilitatea de a îți goli sufletul de toată amărăciunea acumulată.

foto interior si prima pagina: Lady of the Universe Shutterstock

Acest cuvânt din doar cinci litere, spus din tot sufletul și cu toată sinceritatea, poate înlătura furia, vina, ura și tristețea. Multe persoane se simt foarte bine când aud "Scuze" de la ceilalți, iar motivul este foarte simplu - le stimulează ego-ul.

Citește și:

O greșeală este omenească. Face parte din viețile noastre. Însă poate fi reparată astfel încât să nu mai facă rău. Mintea carea face greșeala și mintea care realizează greșeala, spunând "Îmi pare rău" sunt complet diferite, nu-i așa?

Să înveți să îți ceri scuze este primul și cel mai important pas în procesul de vindecare. Acesta nu doar că arătă persoanei din fața ta ca recunoști dreptul său de a se simți rănita, însă deschide și calea către iertare.

Pare a fi atât de ciudat, însă este adevărat. Mulți vor spune că este un simplu cuvânt. Cum este posibil ca un simplu cuvânt să fie atât de puternic?

Ei bine, au existat diferite studii științifice cu privire la puterea pe care o are iertarea care au demnstrat că, atunci când victima primește scuze de la persoana care a rănit-o, dezvoltă empatie față de această care, mai târziu, se dezvoltă în iertare.

Citește și:

Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când primim scuze, simțim că persoana care ne-a rănit ne recunoaște durerea și este dispusă să ne ajute să ne vindecăm.

Timpul este un aspect important care trebuie păstrat în această situație deoarece este posibil ca uneori cealaltă persoană să nu fie pregătită să îți accepte scuzele. Uneori trebuie să lăsăm ca timpul să își joace cartea, să vindece rănile înainte de a spune "Scuze".

O scuză nu poate anula ce s-a întâmplat, însă poate ajuta la ușurarea durerii și a tensiunii de după.

Sunt momente în care oamenii nu realizează răul pe care îl fac în jurul lor. Poți fi tu, poate fi o persoană apropiată, poate fi cineva necunoscut... toată lumea știe pe cineva care a suferit la un moment dat.

Citește și:

Acum este momentul să faci o schimbare.

De multe ori acest cuvânt merită mai mult decât o viață încărcată de probleme și explicații nefolositoare.

Alege calea vindecării. Alege dragostea pentru cei din jur. Alege să îți ceri scuze.

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.