Setari Cookie-uri

5 Moduri de a rămâne calmă când cei din jurul tău sunt nervoși și anxioși

Ca ființe umane, toți avem o idee în capul nostru despre modul în care ar trebui să fie lucrurile și, din păcate, acest lucru este cel care ajunge să deterioreze relațiile noastre cel mai mult.

Când cineva ne deranjează, acest lucru se întâmplă adesea pentru că nu se comportă conform fanteziei noastre despre modul în care ar trebui să se comporte. Prin urmare, frustrarea nu provine din comportamentul său ci din modul în care comportamentul acestei persoane diferă de fantezia noastră. Să nu ne enervăm. Calmul este o superputere.

foto interior si prima pagina: Muamu Shutterstock

Ca ființe umane, toți avem o idee în capul nostru despre modul în care ar trebui să fie lucrurile și, din păcate, acest lucru este cel care ajunge să deterioreze relațiile noastre cel mai mult. Toți suntem frustrați atunci când lucrurile nu sunt așa cum ne așteptăm noi și oamenii nu se comportă așa cum ne dorim. Ne așteptăm ca partenerii și copiii să acționeze într-un anumit not, prietenii să fie amabili, persoanele străine să fie mai puțin dificile și așa mai departe.

Citește și:

Și când realitatea ne lovește și toată lumea pare să facă opusul a ceea ce ne dorim noi să facă, noi ajungem să reacționăm exagerat - furie, stres, frustrare, ceartă, lacrimi.

Așadar, ce putem face cu privire la acest lucru?

RESPIRĂ...

Nu poți controla modul în care se comportă alte persoane. Nu poți controla tot ce ți se întâmplă. Ce poți controla este modul în care răspunzi la toate aceste situații. În răspunsul tău se află puterea ta.

Când simți că nu mai poți și că ești pe cale să izbucnești, respiră adânc. Respirația profundă eliberează tensiunea, calmează reacțiile noastre de luptă și ne permite să ne calmăm anxietatea astfel încât să avem răspunsuri constructive indiferent de situație.

Care sunt cele mai bune moduri de a rămâne calmă potrivit marcandangel:

Citește și:

1. Fă câteva pauze

Nu te gândi la ce este mai rău când ai parte de un moment dificil. Când cineva acționează irațional, nu face și tu la fel deoarece este posibil ca situația să devină și mai tensionată și chiar să ducă la un scandal monstruos. În schimb, ia o pauză. Respira adânc.

Uneori persoanele sensibile nu știu cum să reacționeze în fața stresului. Când iei o pauză îți oferi posibilitatea de a îți aduna gândurile și permiți celeilalte persoane să facă la fel.

2. Respectă părerile oamenilor

Învață să respecți opiniile altor persoane. Doar pentru că cineva gândește diferit, nu înseamnă că gândește greșit. Există multe drumuri pentru ceea ce este bine în această lume. Toate persoanele au dreptul la propria părere.

Citește și:

Așa că alege-ți bătăliile cu înțelepciune. Și acceptă că nu poți fi de acord cu toată lumea tot timpul.

3. Învață arta compasiunii

Într-o lume în care toți suntem pe fugă, oamenii tind să fie tot mai îngrijorați, înfricoșați, răniți și distrași de tot ce se întâmplă în jurul lor. Când înveți să te pui în locul celeilalte persoane, ajungi să o înțelegi mai bine, să îi cunoști sentimentele și poate chiar să accepți modul în care se comportă.

4. Fii mai generoasă

Toți oamenii se supără și își pierd uneori răbdarea, temperamentul. Amintește-ți că suntem cu toții la fel. Când îți dai seama că urmează un conflict cu cineva și asta deoarece nu reușești să rămâi calmă, adăugă "... la fel ca mine" la finalul unei gând pe care îl ai în capul tău.

Citește și:

Ca exemplu:

Este la fel de grosolană... la fel ca mine uneori.

Nu are deloc răbdare... la fel ca mine uneori.

Este atât de nepoliticoasă... la fel ca mine uneori.

5. Vorbește mai puțin și învață să apreciezi tăcerea

Nu intră într-un argument inutil doar pentru că te simți inconfortabil în tăcere. Nu spune lucruri pe care le vei regreta cinci minute mai târziu doar pentru a aduce gălăgie în urechile tale. Furia și frustrarea încep pe plan intern. Tu ai capacitatea de a îți alege răspunsul la momentul neplăcut! Totul depinde doar de tine.

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.