Setari Cookie-uri

Vreau sa fiu fericita. Vreau sa fiu echilibrata

Vreau sa fiu fericita! Pare simplu, nu? Pare ca, de fapt, asta trebuie sa rostim cu totii, ca pe o mantra, zilnic! Fericirea ar fi ca dulapul acela sa se curete singur. Ba nu, sa adune, cumva, numai pantofi frumosi! Or, nu se poate. Viata nu este despre fericire.

Vreau sa fiu fericita! Intentia mea este sa fiu echilibrata. Vreau sa nu mai traiesc momente care imi dau existenta peste cap. Astfel verbalizam dorintele mele launtrice la primele sedinte de psihoterapie. Era si normal sa imi doresc fericire si echilibru, cand in acel moment traiam intr-o anxietate perpetua de cateva saptamani si cand, timp de cativa ani, ma intorceam in acelasi cerc, la depresie.

foto interior si prima pagina: SAKARET Shutterstock

Inainte sa trec mai departe, vreau sa spun ca este primul meu material scris aici. Tin sa marturisesc din start ca tot ce voi scrie porneste din trairile mele, din intamplarile prin care m-a purtat viata, si desigur, din lectiile pe care le-am invatat, pana acum.

Revenind la dorinta mea de a avea o viata echilibrata, psihoterapeutul meu imi spunea: „Echilibrata cum? Ce inseamna, de fapt, ca vrei sa nu mai existe clipe ce te dezechilibreaza?”. Ii spuneam despre depresia anxioasa pe care o traiam, fara a sti ca are si o denumire stiintifica. Ii spuneam ca vreau sa fiu fericita, ca restul oamenilor. Ca viata e prea grea pentru mine, ca prea mi se intampla numai mie toate. Si ca, desigur, nu mai pot face fata. Ca ma simt coplesita.

Citește și:

Citeste continuarea pe Andreearaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.