Kudika
5 Martie 2018

Floarea-de-colt creste in munti calcarosi, in pajisti de pe versanti abrupti si insoriti sau pe stanci. A o rupe de pe stancile Bucegilor este o crima.

Floarea de colţ este una dintre cele mai frumoase şi rare flori. Una din minunile munţilor noştri, Floarea-de-colţ este una din plantele protejate. A o rupe de pe stâncile Bucegilor este o crimă. Poţi însă să-i culegi semintele care se formează în septembrie. Plantate într-un sol sărac, calcaros, în curţile caselor de la munte şansele să crească şi să înflorească sunt maxime.

Flori de primavara: toate florile zilelor de maine cresc din semintele zilei de azi!

foto interior si prima pagina: OMMB, Shutterstock

Luni, 5 martie, Google a lansat un Doodle special care celebrează Floarea-de-colţ.

Floarea-de-colţ crește în munți calcaroși, în pajiști de pe versanți abrupți și însoriți sau pe stânci. La noi crește în Munții Carpați, fiind declarată monument al naturii din 1933 și ocrotită. Floarea reginei poate fi întâlnită în Munții Maramureșului și Munții Rodnei, Obcinele Bucovinei, Rarău, Ceahlău, Ciucaș, Munții Bucegi, Făgăraș, Cozia și Retezat. În afara spațiului românesc, floarea reginei înfrumusețează zone din Abruzzi, Alpi, Balcani, Carpați, Pirinei, dar și din Asia Centrală și de Est.

Mai este cunoscută și ca Floare-de-colț (denumire introdusă în perioada comunistă) sau cu denumirea germană, Edelweiß.

Dicționarului de sinonime, pentru floarea-reginei (Leontopodium alpinum) există și următoarele denumiri: albumeală, albumiță, floare-de-colț, (rar) edelvais, (reg.) flocosele (pl.), steluță, floarea-doamnei.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Floarea de Colt a lansat cel mai mare Beauty Palace din Romania

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: