Setari Cookie-uri

Atragi parteneri toxici? Afla de ce

Atunci cand relatiile tale se desfasoara dupa acelasi tipar nefericit, este momentul sa incetezi sa dai vina pe ei si sa te cunosti pe tine mai bine. Iata cele cinci trasaturi ale unei femei care atrage parteneri toxici. 

Atunci cand relatiile tale se desfasoara dupa acelasi tipar nefericit, este momentul sa incetezi sa dai vina pe ei si sa te cunosti pe tine mai bine. Iata cele cinci trasaturi ale unei femei care atrage parteneri toxici.

foto interior si prima pagina: Divine Studios Shutterstock

1. Te simti bine intr-o relatie codependenta

Potrivit expertilor, o relatie codependenta este un model de comportament in care ai nevoie ca o alta persoana sa iti valideze valoarea si identitatea. Tinzi sa faci sacrificii extreme pentru a satisface nevoile partenerului tau. Fiind o femeie co-dependenta, iti place sa ai grija de oamenii care au nevoie de tine, deoarece te fac sa te simti importanta si utila. Cercetarile sugereaza ca persoanele care sunt predispuse sa intre intr-o relatie codependenta sunt cele ale caror parinti care le-au abuzat sau neglijat emotional in adolescenta.

Citește și:

2. Esti foarte sensibila sau empatica

Persoanele foarte sensibile au capacitatea de a simti suferinta altora, de a-si oferi intelegerea si atentia. Deoarece greu la oameni, indiferent de modul in care te trateaza, persoanele toxice te conving sa le ajuti sau sa le salvezi de la pierzanie

3. Ai cel mai bun tata

Crescand cu un tata minunat te face sa crezi ca toti barbatii sunt minunati si incredere. Pentru ca tatal tau te trateaza ca o printesa, ai incredere in oricine care te trateaze la fel.

4. Esti timida

Timiditatea este adesea asociata cu lipsa de incredere in sine sau de respect de sine. In aceste conditii, este dificil sa faci fata unui partener toxic. .

5. Ai incredere in oameni

Naivitatea, compasiunea, loialitatea, grija, toleranta, dorinta de a-i multumi pe ceilalti sunt trasaturi care ii atrag pe partenerii toxici. Toate acestea sunt minunante cu conditia sa setezi granite si sa nu le permiti altora sa profit de tine. Este mai bine sa renunti la un partener toxic, chiar daca ti se rupe sufletul pe moment, decat sa suferi pe termen lung.

Citește și:

Daca ai toate sau doar unele dintre trasaturile de mai sus, fii atenta de cine te indragostesti. Asculta-ti intuitia, stabileste limite si invata sa spui nu. Mai presus de toate, invata sa fii fericita cu ceea ce si cine esti. Persoanele toxice o vor simti si vor fugi de tine.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.