Setari Cookie-uri

Plantele, remediu cu reguli

În secolul vitezei, mulţi dintre noi se întorc la remediile bunicilor, care - spun specialiştii - funcţionează, dar nu peste noapte. Ci, blând şi subtil.

Dar, tot medicii ne atrag atenţia că natural nu înseamnă mereu sigur. Remediile din plante pot duce la reacţii alergice sau pot împiedica anumite medicamente să-şi facă efectul. Ca să ne tratăm natural, ar fi bine să ţinem seama de câteva reguli simple. Plantele sunt tratament doar pentru afecţiuni minore. Trebuie luate în cantităţile şi pe perioada recomandată. Indicat e să le cumpărăm din surse autorizate, de la companii specializate, nu de la colţ de stradă. Şi, înainte de a începe un tratament putem lua o cantitate mai mică decât doza recomandată pentru a vedea cum reacţionează organismul nostru.

foto interior si prima pagina: natalia bulatova, Shutterstock

Remediile pe bază de plante nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează. Iar părinţii trebuie să-şi trateze naturist puştii doar după ce au consultat un medic şi au primit îndrumarea lui.

Citește și:

Când cumpăraţi pastile din plante, citiţi eticheta cu atenţie. Ideal este să specifice că sursa compoziţiei este agricultura organică şi obligatoriu trebuie să afişeze conţinutul exact din planta respectivă.

Continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.