Setari Cookie-uri

Cele 5 limbaje ale iubirii

Iată ce trebuie să știi despre acele limbaje ale iubirii despre care toată lumea vorbește în aceste momente. 

În ultima vreme s-a vorbit tot mai mult despre "limbajul iubirii". Mai mult, doctor Gary Chapman a scris și o carte despre cele 5 limbaje ale iubiriii.

Ideea este simplă: decodificăm diferitele moduri în care oamenii comunică pe plan sentimental astfel încât să dezvăluim misterul cu privire la ce așteptări avem de la relația de cuplu.

foto interior si prima pagina: Shutterstock

Care sunt limbajele iubirii? Potrivit lui Chapman, există cinci moduri universale prin care toți oamenii își exprimă dragostea. După 30 de ani în care a consiliat mii de cupluri, Chapman a observat modele specifice în modul în care partenerii comunică - și se pare că majoritatea populației exprimă și interpretează dragostea în aceleași cinci moduri potrivit observațiilor sale.

Citește și:

Aceste expresii și interpretări sunt celebrele sale cinci limbaje ale iubirii:

1. Cuvintele de încurajare

Potrivit lui Chapman, acest limbaj utilizează cuvinte pentru a încuraja alte persoane. Pentru cei care preferă cuvintele de încurajare, complimentele sau afirmațiile sunt cele care pot pune zâmbetul pe buze într-o zi dificilă. Cuvintele au o valoare reală în acest limbaj. În plus, comentariile negative sau insultătoare pot face mult rău unei relații și nu pot fi ușor iertate.

2. Timpul acordat

Acest limbaj presupune timp prețios acordat persoanei la care ții. Spre deosebire de cuvintele de încurajare, în această situație relația este concentrată asupra timpului petrecut în doi. Activitățile în cuplu sunt foarte apreciate de o persoană care are ca principal limbaj de iubire timpul acordat.

Citește și:

3. Cadouri primite

Chapman spune că pentru unele persoane cadourile sunt cele care demonstrează cele mai sincere sentimente. Asta nu înseamnă că astfel de persoane sunt materialiste sau că darurile oferite trebuie să fie scumpe; un cadou mic și oferit din suflet arată apreciere și iubire adevărată.

4. Servicii oferite

Pentru persoanele care au ca principal limbaj de iubire serviciile oferite, acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele. O mână de ajutor demonstrează adevărata iubire.

Persoanele concentrate pe acest limbaj de iubire nu văd cu ochi buni promisiuni sfărâmate.

5. Atingere fizică

Nimic nu vorbește mai profund decât atingerea potrivită. Și aici nu este vorba doar despre actul sexual, ci despre conexiunile fizice de zi cu zi, precum ținutul de mână, săruturile, îmbrățișările (sau orice alt timp de contact fizic).

Citește și:

Cum descoperi care este limbajul tău de iubire?

Răspunsul este foarte simplu. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să te gândești la momentul în care te-ai simțit cel mai iubită și să te întrebi care este motivul pentru care simți asta. Ce a făcut partenerul de cuplu pentru ca tu să apreciezi și să păstrezi în amintirile tale acest moment?

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.