Setari Cookie-uri

Nu da vina pe nimeni pentru ce ți se întâmplă. Alegerile tale dictează cursul vieții

Obiceiurile tale, atașamentele emoționale, gândurile... toate acestea pot crea o viață frumoasă, însă au și puterea de a distruge. Alege întotdeauna cu sufletul și, dacă este necesar, învață să renunți la anumite lucruri. 

Te simți constrânsă de povara vieții? Ești în căutarea unui vinovat pentru alegerile greșite făcute în trecut? Este timpul să preiei controlul vieții tale și să faci alegerile potrivite pentru a trăi așa cum îți dorești.

Obiceiurile tale, atașamentele emoționale, gândurile... toate acestea pot crea o viață frumoasă, însă au și puterea de a distruge. Alege întotdeauna cu sufletul și, dacă este necesar, învață să renunți la anumite lucruri.

foto interior si prima pagina: Zolotarevs Shutterstock

Iată ce poți face pentru a trăi o viață fericită:

1. Renunță la atașamente

Potrivit filozofiei budiste, atașamentul este una dintre rădăcinile tuturor suferințelor. Ne atașăm de oameni, de obiceiuri și chiar de lucruri. Acest atașament este motivul pentru care ești nefericită? Te oprește din explorat? Îți este teamă să treci peste el? Răspunde la aceste întrebări și află care este prețul pe care trebuie să îl plătești pentru el. Amintește-ți că ai întotdeauna puterea de a face o schimbare.

Citește și:

2. Renunță la vină

Vina este unul dintre cele mai inutile bagaje emoționale ale sufletului. Ce poate face aceasta? Oare schimbă situația? Nici vorbă! Trăiești cu vină, cu durere, cu tristețe... și uiți că prezentul este cel care contează.

3. Renunță la gândirea negativă

Negativitatea nu duce la nimic. Îți consumă sufletul până când acesta nu va mai vedea lumina. Gândurile au puterea de a schimba lumea, de ce nu le oferi posibilitatea de a fi pozitive?

4. Renunță la dorința de a fi acceptată de toată lumea

Vrei să fii apreciată și întotdeauna cauți atenție. Uneori, această atitudine este distructivă deoarece reduce încrederea pe care o ai în propria persoană și te face să faci lucruri pe care nu le vrei cu adevărat. Nu ai nevoie de aprobarea nimănui pentru a trăi așa cum îți dorești.

Citește și:

5. Renunță la atitudinea "O să mă ocup mâine"

Cel mai dificil pas este să începi. Apoi îți vei da seama că trebuie să mergi mai departe. Trăiești în prezent, nu îți obliga viitorul în mod inutil cu sarcini incomplete.

6. Renunță la durerile inimii avute în trecut

Fă-ți timp și încearcă să îți vindeci inima, însă nu împiedică procesul prin reamintirea fiecărui detaliu. Nu mai poți face nimic cu privire la trecut, ci doar să îl accepți și să alegi să mergi mai departe.

7. Renunță la amintirile dificile

Nu sapă în trecut. Încearcă să ții aproape de sufletul tău amintirile frumoase și nu pe cele care ți-au cauzat suferința. Fă din aceste lucruri un obicei.

8. Renunță la lucrurile de care nu ai nevoie

Citește și:

Continui să păstrezi lucruri de care nu ai nevoie și să îți aglomerezi nu doar viața, ci și gândurile. Este timpul să faci puțină curățenie, nu crezi?

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.