Setari Cookie-uri

Trei lecții de la apă pentru o viață fericită

O bună parte din corpul nostru este alcătuit din apă așadar nu ar trebui să ne fie foarte greu să ne însușim caracteristicile apei. Iată trei lecții care te vor ajuta să ai o viață fericită.

Una dintre cele mai cunoscute învățături pe care Bruce Lee ni le-a dăruit se referă la asemănarea cu apă. O bună parte din corpul nostru este alcătuit din apă așadar nu ar trebui să ne fie foarte greu să ne însușim caracteristicile apei. Iată trei lecții care te vor ajuta să ai o viață fericită.

foto interior si prima pagina: lassedesignen

1. Umilință

Apa unui rău arareori iese din matcă. Totuși, este o forță care hrăneștes și care ajută plantele să crească și menține animalele în viață. Fără să caute atenție sau recunoaștere, susține viața pe Pământ. Fără ea, ar înceta să existe.

Apa ne învață să acceptăm că este în regulă să nu avem răspuns la orice, să întrebăm atunci când nu știm ceva și să cerem ajutorul atunci când avem nevoie. Ne învață să ne bucurăm de succesul altora și să îi susținem. Ne învață să fim conștienți de mediul înconjurător și de oamenii din jurul nostru.

Citește și:

2. Armonia

Apa nu se lupta cu obstacolele. Atunci când întâlnește o stâncă, curge ușor în jurul ei, fără a fi supărată sau agitată. Indiferent de obstacol, găsește întotdeauna o soluție, fără a încerca să se impună cu forța sau să genereze conflicte.

Apa ne învață că pentru a atinge armonia în viața exterioară, avem nevoie de armonie interioară. Gândurile, cuvintele și faptele noastre trebuie să fie în armonie. Să fii în armonie cu tine însăți înseamnă să te simți bine în pielea ta, așa cum ești, în loc să te agiți să întreții o mască. Să te lași purtată de natura ta în loc să i te opui. Să renunți să îți mai concentrezi atenția asupra lucrurilor pe care nu le poți controla.

Citește și:

3. Deschiderea

Apa este deschisă către schimbare. Are abilitatea de a se adapta la temperatură în schimbare, care o poate transforma într-un obiect solid, gaz și apoi din nou în apă. Se adaptează la mediul în care se afla. Devine un ceainic atunci când este în interiorul unui ceainic sau un pahar , atunci când este în interiorul unei pahar.

Datorită capacității sale de a se adapta la schimbare și de a rămâne flexibilă, dăinuie de-a lungul veacurilor.

Apa te învață să te ridici, să te deschizi și să ieși din spatele ușilor închise. Să îți depășești convingerile limitative și să fii deschisă la orice posibilitate, să înveți lucruri noi și să te dezveți de obiceiurile care nu îți mai servesc.

Pe o notă serioasă, apa nu poate fi prinsă, rănită sau împărțită. Nu are o formă proprie, ci se formulează în recipientul care îl conține. Și la temperaturi înghețate, cristalizează într-o stâncă puternică.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.