Setari Cookie-uri

Şase motive pentru care uleiul de cocos este un miracol al naturii

Uleiul de cocos, considerat un miracol al naturii, are proprietăţi medicinale uimitoare şi înlocuieşte cu succes alte produse folosite în gospodărie.

Uleiul de cocos, considerat un miracol al naturii, are proprietăţi medicinale uimitoare şi înlocuieşte cu succes alte produse folosite în gospodărie, fiind o alternativă accesibilă şi sănătoasă pentru anumite produse alimentare şi pentru îngrijirea personală, potrivit leaflifestyle.com.

foto interior si prima pagina: Africa Studio Shutterstock

Uleiul de cocos este ideal pentru prăjit

Pentru alegerea uleiului de gătit, este important să se ţină cont de grăsimile pe care acesta le conţine şi de modul în care rezistă la temperaturile înalte din timpul prăjirii alimentelor. Aproape toate uleiurile vegetale polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui, de soia, porumb şi rapiţă, nu rezistă la prăjiri repetate, grăsimile trans pe care le conţin descompunându-se în substanţe nocive. Uleiul de cocos face parte din categoria celor care rezistă la temperaturi înalte, datorită unui conţinut de grăsimi saturate în proporţie de 92%, ceea ce explică şi consistenţa solidă a acestuia la temperatura camerei.

Citește și:

Gustările care conţin ulei de cocos sunt o excelentă sursă de energie

Uleiul de cocos conţine o formă unică de grăsimi saturate, cunoscute ca trigliceride cu lanţ mediu (MCT). Spre deosebire de alte grăsimi saturate, MCT sau acizii graşi energizează organismul şi nu îngraşă, motiv pentru care gustările cu ulei de cocos sunt o alternativă sănătoasă pentru gustarea de după-amiază.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.