Setari Cookie-uri

Greşeli pe care le faci când foloseşti uleiuri esenţiale

Uleiurile esentiale sunt din ce in ce mai folosite, atat pentru uz estetic, cat si pentru sanatate. Ele sunt eficiente deoarece iti permit sa beneficiezi de cele mai importante substante active ale plantelor de origine.

Trebuie sa ai grija, caci uleiuirile esentiale pot deveni toxice rapid. Iti aratam cand nu trebuie sa folosesti uleiuri esentiale, cum sa nu le asociezi si ce uleiuri sa nu cumperi.

Sunt cateva greseli pe care le faci cand folosesti uleiuri esentiale si pe care le poti evita.

foto interior si prima pagina: Madeleine Steinbach Shutterstock

1. Asociezi uleiuri esentiale cu homeopatie

Uleiurile esentiale nu trebuie folosite simultan cu remediile homeopate. Uleiurile, mai ales cele de eucalipt si menta, pot anula eficienta granulelor. Daca urmezi un tratament care prevede folosirea de remedii homeopate si de uleiuri esentiale, ia intai remediile, asteapta o ora si abia apoi foloseste uleiuri esentiale. De exemplu, pentru raceala, ia mai intai echinaceea si dupa o ora pune cateva picaturi de ulei esential de eucalipt intr-un difuzor de camera pentru a descongestiona caile respiratorii.

Citește și:

2. Nu verifici eticheta

Uleiurile esentiale nu se cumpara oricum. Produsul pe care il cumperi trebuie sa contina 100% ulei esential, nu coloranti, nu conservanti.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.