Cum să mănânci un ananas întreg fără probleme. Sfaturi pentru a scăpa de aciditatea lui

Cum să mănânci un ananas întreg fără probleme. Sfaturi pentru a scăpa de aciditatea lui
Kudika
7 Aprilie 2019

Ananasul are un gust extraordinar. Problema este că dacă mănânci mai mult de 3-4 felii nu-ţi mai simţi nici buzele, nici limba din cauza faptului că este destul de astringent.

Ananasul are un gust extraordinar. Problema este că dacă mănânci mai mult de 3-4 felii nu-ţi mai simţi nici buzele, nici limba din cauza faptului că este destul de astringent. Te vor ustura şi vei renunţa la un fruct ce nu este doar delicios, dar care o mulţime de beneficii pentru oganism.

foto interior si prima pagina: Anda Audy Shutterstock

Fibre, bromelină, fitonutrienţi, pectine, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B1, B6 şi antioxidanţi sunt o doar câteva din ceea ce ananasul aduce în corpul nostru. Nu ar fi păcat să renunţăm la el doar pentru că e astringent?

Una dintre soluţii este să îl scufunzi într-o soluţie de apă cu sare pentru câteva minute. Când îl veni mânca nu vei mai simţi aceeaşi iritaţie a buzelor şi limbii. Explicaţia este simplă. Ananasul conţine bromelină care este un amestec de două proteine, care rup lanţul de aminoacizi. Acesta este unul dintre motivele pentru care ananasul este foarte eficient atunci când vine vorba de frăgezirea cărnii. Numai că bromelina îşi face efectul şi asupra gurii noastre, dizolvând mucoasa care protejează limba şi cerul gurii. Sarea reduce efectul bromelinei şi vei putea mânca mai mult ananas.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri