Setari Cookie-uri

Oracolul amerindienilor: Cele 17 lecții pentru a îți transforma viața

Există multe lucruri pe care lumea le poate învăța de la amerindieni, mai ales în momente dificile. Aceste triburi trăiau în pace, liniște și înconjurate de iubire. Era în legătură cu natura, cu Universul și cu Pământul. Erau conectate cu animalele, cu stelele, cu florile și cu fiecare părticică din această lume.

Există multe lucruri pe care lumea le poate învăța de la amerindieni, mai ales în momente dificile. Aceste triburi trăiau în pace, liniște și înconjurate de iubire. Erau în legătură cu natura, cu Universul și cu Pământul. Erau conectate cu animalele, cu stelele, cu florile și cu fiecare părticică din această lume.

foto interior si prima pagina: Fernando Cortes

Să recream lumea înțelegerii cosmice, pământești și universale așa cum era odinioară. Iată cele mai importante lecții pe care amerindienii ni le-au lăsat pentru o viață frumoasă:

1. Fă fapte bune. Este întotdeauna important să oferi puțin din puținul tău. Este un act de bunătate și, de asemenea, ajută ca sufletul tău să se simtă mai bine.

2. Respectă credința celor din jur. Este important să respecți credințele religioase ale oamenilor din jurul tău. Nu râde de nimeni și nici nu forța pe cineva să adere la credința ta.

Citește și:

3. Sinceritatea este importantă. Dacă nu poți fi sinceră cu tine, atunci nu poți fi sinceră nici în fața celor din jurul tău. Acordă atenție și nevoilor tale.

4. Descoperă cine vrei să fii. Explorează adâncurile sufletului tău și descoperă ce îți dorești să fii în viață. Află care este calea destinului tău și ce trebuie să faci pentru a îți atinge visurile și obiectivele.

5. Oferă spațiu altor persoane. Nu ai drept asupra unei alte persoane. Dacă cineva vrea să plece de lângă tine, nu o forța și nici nu încerca să o oprești.

6. Nu răni niciodată o persoană. Dacă rănești pe cineva în vreun fel, această durere se va întoarce la tine cu siguranță (karma). Nu oferi niciodată durere și ai răbdare cu oamenii din jurul tău.

Citește și:

7. Respectă natura. O lecție pe care o uităm mult prea des. Tot ce ne înconjoară este lumea noastră, casa noastră. De ce nu avem grijă de ea?

8. Copiii reprezintă viitorul nostru. De aceea trebuie să avem o grijă deosebită pentru ei, să îi învățăm tot ce trebuie și să le oferim ajutor pentru a se dezvolta frumos.

9. Greșelile se întâmplă. Suntem oameni... și greșim. Nimeni nu este perfect și nici nu va putea fi vreodată oricât de mult ar încerca. Nu te învinovăți prea mult când greșești și încearcă să treci peste, să înveți ceva din această situație.

10. Spune "Nu" gândurilor negative. Gândurile negative nu doar că provoacă stres, anxietate și depresie, însă pot duce și la o varietate de afecțiuni fizice.

Citește și:

11. Nu face rău altor persoane. Nu bârfi pe nimeni deoarece aduci negativitate în viața ta și în viața celor despre care vorbești.

12. Practică toleranța. Nu trebuie să judeci pe nimeni doar pentru că a ales o altă cale în viața sa (asta nu înseamnă că este mai puțin bună decât calea ta). Ai răbdare cu oamenii care au o mentalitate diferită de a ta.

13. Preia controlul. Nu lăsa pe nimeni să decidă ce să faci cu viața ta. Alege propriul drum.

14. Nu lua ce nu este al tău. Fii mulțumită de lucrurile tale. Nu încerca să iei de la alții. Ce ai tu nu va avea nimeni.

15. Creează echilibru. Încearcă să menții un echilibru între viața profesională și cea personală, între muncă și plăcere, între corp și minte.

16. Alege adevărul. Învață să fii sinceră cât mai des cu putință. Așa scapi de durerea de cap încercând să îți amintești toate minciunile spuse.

Citește și:

17. Respectă-ți familia. Respectă-ți părinții. Respecta bătrânii.

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.