Setari Cookie-uri

Trucuri pentru a cheltui mai puţini bani pe mâncare

Cea mai mare parte a bugetului nostru este înghiţită de mâncare. Fie că sunt alimentele pe care le luăm pentru acasă, fie că este vorba despre pachetul de la serviciu sau de mici pofte pe care ajungem să ni le facem zilnic cheltuim foarte mulţi bani pe mâncare.

Există mici trucuri care ne ajută să mai salvăm cel puţin 2-300 de lei lunar.

Fă-ţi un buget clar

Nu trebuie să fie o treabă grea şi cu toate acestea puţini oameni reuşesc să ţină o evidenţă clară a cheltuielilor, împărţite pe categorii. De cele mai multe ori este o muncă ce implică hârtii sau fişiere în calculator, ore întregi de introdus date. Cel mai simplu este să stabileşti de la început câţi bani vrei să aloci pentru tot ce înseamnă hrană şi să nu depăşeşti această sumă.

foto interior si prima pagina: Kiian Oksana Shutterstock

Fă un plan de mese

Cel mai bun mod de a cheltui mai puţini bani pe mâncare este să faci un plan al meselor pe o săptămână. Când mergi la cumpărături trebuie să ştii ce vrei să găteşti pentru mesele familiei, ce vei pune la pachet. Poate la început ţi se va părea greu, dar cu timpul vei reuşi să găseşti soluţia optimă.

Citește și:

Ia-ţi pachet la serviciu

O mare parte din banii pe care îi cheltui pe mâncare se duc pe masa de brânz de la birou. Fie că alegi o cantină sau ceva de la supermarket, la sfârşitul lunii constaţi că ai cheltuit prea mult.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.