Setari Cookie-uri

Cum si cand trebuie consumate ceaiurile de fructe?

Ceaiul de fructe băut între mese creşte de 11 ori riscul de apariţie a eroziunii dentare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la King’s College Londra.

Oamenii de ştiinţă au mai atenţionat în cercetarea publicată în British Dental Journal că sarea şi oţetul sunt cele mai periculoase pentru smalţul dinţilor, dar şi banala apă cu lămâie trebuie evitată. Nu doar ce mâncăm prezintă factori de risc, ci şi modul în care o facem. ”Obiceiul de a bea ceai de fructe sorbindu-l şi ţinându-l în gură câteva secunde pentru a-I simţi aroma pune în pericol sănătatea smalţului dentar”, se arată în studiu.

foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Chiar şi cei care consumă băuturi neîndulcite sunt expuşi eroziunii, nefiind nicio diferenţă între ele şi cele care conţin zahăr, atunci când vine vorba de sănătatea dinţilor.

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate înceti procesul de distrugere a smalţului dentar. ”Reducerea alimentelor şi băuturilor acide este vitală pentru a preveni eroziunea dentară”, a declarat dr. Saoirse O’Toole, conducătorul studiului.

Citește și:

Avertismentul este cu atât mai serios cu cât în ultima perioadă a apărut o modă periculoasă legată dietele de slăbit.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.