Setari Cookie-uri

Cardamomul: beneficii pentru sanatate

Originar din India şi Sri Lanka, cardamomul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, preţul lui fiind depăşit doar de şofran şi vanilie.

Îşi datorează aroma deosebită, dul­ceag-pi­cantă, unui ulei eteric, compus din peste 120 de sub­stanţe. Cardamomul este foarte folosit în medi­cina ayurve­dică, fiind eficient în tratarea ulcerelor bu­cale, a problemelor digestive, chiar şi a depresiei. Merită să aruncaţi un praf de cardamom în oala cu bucate, nu doar pentru aroma sa, dar şi pentru a vă păstra sănătatea.

foto interior si prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock

Iată câteva recomandări:

Digestie - Ca şi ghimbirul, din a cărui familie face parte, cardamomul combate multe pro­­bleme di­gestive. Folosiţi-l pen­tru a combate greaţa, acidi­ta­tea, ba­lonarea, arsurile de sto­mac, lip­sa apetitului sau consti­paţia. Se administrează 3 căni de ceai pe zi.

Citește și:

Detoxifiere - Consumat re­gulat, cardamomul ajută corpul să elimine toxinele prin rinichi.

Diuretic - Motivul pentru care cardamomul este un detoxifiant atât de bun este acţiunea sa diuretică. Curăţă tractul urinar, vezica, rinichii, eliminând toxi­nele, apa în exces şi combătând infecţiile.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.