Setari Cookie-uri

Puterea surprinzătoare a așteptării (și legătura acesteia cu teamă de singurătate)

În adâncul sufletului nostru se află un gând destul de puternic care ne spune să ne temem de singurătate. Acest gând funcționează de fiecare dată când rămânem singuri și încearcă să ne convingă să găsim ceva de făcut pentru a evita ca teamă să se instaleze în inima noastră.

De ce nu suntem obișnuiți să așteptăm și cum acest obicei ne poate reda controlul asupra propriei vieți?

Majoritatea oamenilor cred că așteptarea este o pierdere de timp și este mai bine să umpli acest gol cu ceva... orice. Indiferent dacă suntem la coadă la supermarket sau o brutărie, așteptam la un cabinet medical sau la un semafor pentru a traversa intersecția, creierul pare să fie dornic să umple acest spațiu al așteptării. În zilele noastre, cele mai multe persoane ajung să scoată telefoanele și să găsească o activitate (rețelele de social media, mesaje, un articol interesant sau chiar un joc).

foto interior si prima pagina: Amanda Carden, Shutterstock

Cu toate acestea, conștientizarea așteptării este extrem de importantă, informează mindful.org. De fapt, secretul unui sentiment de control personal, satisfacția generală în viață și chiar succesul constau în învățarea modului de a face pace cu așteptarea.

Citește și:

Cu toții am auzit zicala "Așteptarea este o virtute" sau "Lucrurile bune vin la cei care așteaptă."

Ușor de zis, greu de făcut. De ce?

Nu avem controlul deplin asupra creierului nostru

În adâncul sufletului nostru se afla un gând destul de puternic care ne spune să ne temem de singurătate. Acest gând funcționează de fiecare dată când rămânem singuri și încearcă să ne convingă să găsim ceva de făcut pentru a evita ca teamă să se instaleze în inima noastră. În astfel mici momente de așteptare, gândul preia controlul creierului.

Potrivit unor studii recente, lipsa sentimentului de control este asociată cu stresul negativ, anxietatea și depresia.

De ce este important să acceptăm așteptarea?

Cum ar fi dacă ai încerca să te concentrezi asupra momentelor în care aștepți de-a lungul zilei? În loc să găsești ceva pentru a umple spațiul, încearcă să recunoști aceste momente ca pe o oportunitate de a accepta așteptarea. Îți poți relaxa mușchii din corpul tău care tocmai ce s-au tensionat din cauza gândului și temerii de singurătate astfel încât să îți dai seama că ești în siguranță... și că nimic rău nu urmează să ți se întâmple.

Citește și:

Repetă acest mic exercițiu de fiecare dată când trebuie să aștepți. După un timp, va deveni un obicei frumos nu doar pentru tine, ci și pentru sufletul tău.

Există atât de multe oportunități pentru a practica acceptarea așteptării. Poți face acest lucru în timp ce aștepți să se prăjească pâinea la toast, ca laptopul să își facă update-urile necesare sau să ajungă liftul.

Astfel, reușești să întărești autocontrolul și încrederea în tine însăți. Când există mai puțină tensiune în jurul umplerii timpului cu lucruri, te simți mai relaxată, mai plină de viață. Te eliberezi de această iluzie și temere de singurătate, înțelegi de ce ai nevoie și dezvolți un sentiment de mulțumire, răbdare.

Citește și:

Încearcă acest exercițiu foarte simplu astăzi și în zilele următoare. Pe măsură ce îți observi gândurile, relaxează-ți corpul, recunoaște că ești în siguranță și devino curioasă de experiența așteptării.

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.