Setari Cookie-uri

Simptomele depresiei zambitoare: cum poti suferi de tristete, chiar daca pari fericita

Simptomele depresiei zambitoare ii pot face pe cei din jurul tau sa creada ca esti un om sanatos, fara probleme. Si asta pentru ca, in general, oamenii deprimati sunt tristi, nu-i asa?

Am aflat de pe Psychology Today ca exista oameni ce sufera de depresie, insa cu zambetul pe buze. Oameni care, desi au ganduri triste, functioneaza bine in fiecare zi, neascunzandu-se de ceilalti oameni din jur.

foto interior si prima pagina: Ollyy Shutterstock

Nu toata lumea sufera de depresie in acelasi mod si multi oameni nici macar nu-si dau seama ca au simptomele depresiei zambitoare, cu atat mai mult cu cat reusesc sa faca fata task-urilor de zi cu zi.

Poate fi posibil ca o persoana sa fie zambareata, sa fie plina de viata si de entuziasm, sa functioneze la parametri normali, dar in acelasi timp sa sufere de depresie?

Ei bine, da! Ei sunt oamenii deprimati ce par fericiti in exterior, dar care pe dinauntru sufera teribil. Acest gen de depresie este greu de diagnosticat si de observat. Aceia care manifesta simptomele depresiei zambitoare nu iau in considerare sentimentele de tristete pe care le au. Le “ingroapa” si functioneaza zilnic cu ele. Si asta pentru ca le e frica sa nu fie perceputi drept slabi.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.