Poate ai impresia ca e usor sa-i ierti pe ceilalti. Pur si simplu le spui ca i-ai iertat. Poate chiar si crezi asta. Insa resentimentele si frustrarile au tendinta sa se acumuleze in subconstientul nostru, fara sa ne dam seama. Daca vrei sa ierti, dar nu stii cum sa faci, poti sa apelezi la aceasta tehnica de meditatie de iertare, propusa de yogajournal.com.

Cum sa ierti oamenii care te-au ranit (si cum sa te ierti chiar si pe tine)

Meditatie de iertare, in 4 pasi

Propune-ti sa ierti.

Fa o lista cu acele lucruri pe care vrei sa le ierti, dar nu poti. Cu acele persoane care ti-au gresit si te-au ranit. Incearca sa fii empatica cu ele, sa le intelegi de ce ti-au facut rau. Empatia este foarte puternica atunci cand vine vorba de iertare.

Te-ai iertat pe tine?

Te-ai gandit in ce masura esti suparata pe persoana respectiva si in ce masura esti de fapt suparata pe tine? Pe reactiile tale din momentele grele sau lipsa ta de compasiune? Pune-ti aceste intrebari inainte sa incepi meditatia.

Credem ca nu suntem capabili de iertare.

De cele mai multe ori, orgoliul intervine in calea iertarii. In loc sa intelegem de ce ne-a ranit cineva, asteptam ca omul acela sa vina si sa-si ceara iertare, ba mai mult, sa propuna si solutii pentru situatie.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Iarta-i pe cei care ti-au gresit, nu pentru ca ar merita iertarea, ci pentru ca tu meriti linistea
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta