Setari Cookie-uri

Cele 6 reguli de aur ale prieteniilor care durează o veșnicie

Iată câteva lecții de viață pe care le-am învățat până acum din relația cu cei mai buni prieteni ai mei. Acestea pot fi considerate reguli de aur ale prieteniilor care durează o veșnicie:

"Una dintre cele mai frumoase calitati ale unei prietenii adevarate este sa intelegi si sa fii inteles." – Seneca

Iată câteva lecții de viață pe care le-am învățat până acum din relația cu cei mai buni prieteni ai mei. Acestea pot fi considerate reguli de aur ale prieteniilor care durează o veșnicie:

foto interior si prima pagina: Redshinestudio, Shutterstock

1. Limitele sunt necesare

Înainte credeam că trebuie să fii întotdeauna în preajma unei anumite persoane pentru a o considera o prietenă apropiată și adevărată. Însă nu este așa; trebuie să învățăm importanța limitelor.

Orice relație, inclusiv prietenia, are nevoie de granițe sănătoase. Nu poți sta după o persoană toată ziua, zi de zi. Și nici nu este în regulă să vă împărtășiți absolut toate secretele - spune doar ceea ce consideri că trebuie spus.

Citește și:

2. Nu vă puteți vindeca durerea reciproc

Nu contează cât de mult îți dorești acest lucru sau cât de mult încerci (poți pierde timp prețios chinuindu-te să faci asta). Poți doar să fii alături de persoană dragă, să o sprijini, să o liniștești și să îi oferi umărul tău în cazul în care are nevoie. Acceptă faptul că nu poți interveni în viața unei persoane oricât de mult ți-ai dori.

3. Dependența nu este niciodată semnul unei relații sănătoase

În viață nu trebuie să depinzi de nimeni... și nimeni nu trebuie să depindă de tine. Iar dacă în relațiile de prietenie se întâmplă unul dintre aceste lucruri, atunci această relație nu este una serioasă.

Este important ca prietenia să fie bazată pe încredere, sinceritate, loialitate și, cel mai important, independență. Oferă spațiu persoanelor de lângă tine pentru a își trăi viața așa cum își doresc.

Citește și:

4. Nu te aștepta ca cineva să înțeleagă călătoria vieții tale

Tu ești singura persoană care poate înțelege cu adevărat care este călătoria ta prin viață. Călătoria ta este călătoria ta... și atât.

Niciun prieten nu va renunța la propria călătorie pentru a ți se alătura. Nici tu nu ai face asta. Și, dacă ai făcut-o, atunci știi durerea și problemele care apar pe parcurs. Tot ce trebuie să faci este să sprijini prietenii dragi pe drumul lor fără a te implica prea mult în această călătorie a lor.

5. Ține minte că orice prieten îți va oferi ceva diferit

Fiecare persoană aduce ceva diferit în relația voastră. Unii pot aduce empatie nelimitată, alții zâmbete și râsete adevărată, alții încredere, alții putere și alții sprijin. Fiecare persoană este diferit și este normal ca și relațiile de prietenie să fie diferite. De aceea este important să nu compari niciodată o prietenie cu alta.

Citește și:

6. Uneori vei iubi mai mult... și acest lucru este în regulă

Cel mai greu lucru de acceptat este faptul că vei ține mai mult la unele persoane și mai puțin la altele. Acesta este un lucru dur, însă este adevărat. Iar acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la anumite prietenii... pentru că și ele sunt importante pentru tine.

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.