Cele mai importante lecții pe care orice persoană trebuie să le știe 

Cele mai importante lecții pe care orice persoană trebuie să le știe 
Kudika
31 Mai 2018

Am adunat unele dintre cele mai bune lecții de viață pe care să le citim din când în când pentru a trăi așa cum ne dorim. Dacă îți plac, împărtășește-le cu oamenii la care ții. 

Citește-le înainte de a fi prea târziu.

Am adunat unele dintre cele mai bune lecții de viață pe care să le citim din când în când pentru a trăi așa cum ne dorim. Dacă îți plac, împărtășește-le cu oamenii la care ții.

foto interior si prima pagina: Idea Trader Shutterstock

1. Citește cărți. Multe cărți

Oamenii citesc articole, știri online, bloguri... tot mai puține persoane ajung să citească cărți de plăcere. Știu că ești ocupată, însă găsește-ți timp și citește. Iar dacă nu știi ce să citești, am eu o recomandare pentru tine: Tuesdays with Morrie.

2. Controlează banii... înainte ca aceștia să te controleze

Cunoștințele financiare sunt responsabilitatea ta. Poate că nu ai învățat cum să îți gestionezi banii, însă este momentul să înveți. Există sute de bloguri și de site-uri în care găsești sfaturi uimitoare financiare fără să plătești un bănuț.

3. Dacă vrei să ai succes, trebuie să practici ceea ce faci în fiecare zi

Nu spune că nu ai timp. Există atât de multe ore într-o zi. Învață să îți gestionezi mai bine programul și îți vei da seama că timpul este suficient. Setează-ți o rutină. Spre exemplu, autoarea Jennifer Taylor spune că se trezește în zilele lucrătoare la 5:30, își bea cafeaua și scrie un articol pentru blog. După o oră, face un duș, pregătește micul dejun și se pregătește să meargă la muncă.

4. Trezește-te dimineața devreme

Știu, este incredibil de dificil. Însă acesta este cel mai bun obicei pe care îl poți include în rutina ta zilnică. Cele mai productive zile sunt cele începute devreme.

5. Răbdarea este cheia succesului

Nimic pentru care merită să lupți nu va veni imediat. Și aici poate fi vorba despre un vis măreț, despre salariul pe care ți-l dorești, despre dezvoltarea anumitor abilitați sau chiar despre plătirea datoriilor. Concentrează-te pe câștigurile mici și nu renunță la planurile tale - timpul va trece destul de repede, iar obiectivele vor fi atinse în curând.

6. Fericirea vine din interior

Nu te uita la ce au alții. Auto-reflecția este cheia fericirii. Acordă-ți timp pentru a înțelege ce înseamnă o viață de succes pentru tine. Scoate o bucată de hârtie și scrie o listă lungă cu lucrurile care îți aduc fericirea. Nu te afli într-o competiție cu altcineva decât cu tine. Lupta pentru a fi mai bună decât persoana care ai fost ieri.

7. Împinge-ți propriile limite

Economiste mai mulți bani decât crezi că ai avea nevoie. Renunță la achiziționarea unor lucruri doar pentru că sunt interesante (însă nu ai cu adevărat nevoie de ele).

Gândește-te cât de mult muncești și încearcă să cheltuiești banii făcând ceea ce îți place cu adevărat.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri