Setari Cookie-uri

Este sezonul ei. Zmeura de padure: beneficii pentru sanatate

Zmeura nu este doar incredibil de gustoasa, ci are si o multime de beneficii pentru sanatate, fiind o sursa puternica de vitamine, minerale si antioxidanti.

Zmeura de pădure conţine multe minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, dar şi vitaminele A, B1, B2, D şi P, plus vitamina C, care este prezentă în cantităţi impresionante.

foto interior si prima pagina: Tim UR Shutterstock

Pentru a vă bucura de toate beneficiile fructelor trebuie să le consumaţi spălate bine, în stare naturală, nu preparate termic sau congelate. De aceea e indicat să profitaţi din plin de ele în sezonul în care acestea se coc.

Porţia zilnică minimă recomandată de nutriţionişti este de 150 de grame pe zi. Cine consumă zilnic această cantitate are mai multe şanse să ţină la distanţă anumite afecţiuni, precum cele pulmonare, cancerul de prostată, cel de colon, răceala, răguşeala, dar şi degenerescenţa maculară sau îmbătrânirea prematură.

Citește și:

Pentru tratarea diverselor afecţiuni e necesar să se mărească doza şi să se stabilească un anumit interval de timp de administrare. În cazul unei cure cu zmeură, care se ţine de obicei 12-14 zile, e bine să se ia 150-300 de grame de fructe dimineaţa, pe stomacul gol, fără zahăr.

Continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.