Setari Cookie-uri

Ce este iubirea necondiționată și de ce avem nevoie de ea cu atât de multă disperare?

Este imperativ să învățăm cum să accesăm dragostea necondiționată pentru că, fără ea, vom dispărea. Așa cum plantele care nu primesc lumina soarelui mor, devenim bolnavi, chiar disperați.

Ce este iubirea necondiționată?

Iubirea necondiționată presupune, în esență, iubirea cuiva pentru cineva fără nicio condiție. Cu alte cuvinte, indiferent de cine sau ce este o persoană, de ce spune, are, simte, gândește sau crede, tu alegi să îl iubești necondiționat. Dragostea necondiționată poate fi aplicată și altor ființe precum animalele și chiar și emoțiilor și gândurilor. De asemenea, dragostea necondiționată poate fi aplicată direct către propria persoană sub forma iubirii de sine.

Cu cât suntem mai capabili să ne iubim necondiționat cu atât mai mult suntem pregătiți să iubim alte persoane în același mod.

foto interior si prima pagina: Lady of the Universe, Shutterstock

Ce este iubirea condiționată?

Iubirea condiționată este opusul total al iubirii necondiționate. De fapt, iubirea condiționată nu este cu adevărat iubire pentru că vine din ego, nu din inimă.

Citește și:

Spre deosebire de dragostea necondiționată care este oferită în mod liber, iubirea condiționată trebuie să fie câștigată. Când această formă falsă de dragoste este câștigată doar atunci apare afecțiunea și respectul.

În timp ce dragostea necondiționată este nelimitată, dragostea condiționată este limitată. În timp ce iubirea necondiționată nu cere nimic în schimb, iubirea condiționată există doar atunci când ai primit ceva în schimbă.

Ecuația pentru iubirea condiționată arată cam așa: "Te voi iubi doar dacă.... (faci acest lucru, spui asta, mă faci să mă simt așa)".

Iubirea condiționată este egoistă. Această durează doar atâta timp cât anumite reguli sunt menținute sau îndeplinite. Unele dintre cele mai comune reguli care stau la baza iubirii condiționate includ:

Citește și:

- te voi iubi doar dacă mă faci să mă simt bine cu privire la mine;
- te voi iubi doar dacă rămâi frumoasă;
- te voi iubi doar dacă ești o persoană de succes și populară;
- te voi iubi doar dacă ai o carieră bună;
- te voi iubi doar dacă faci ceea ce spun;
- te voi iubi dacă ești de părere cu ce cred eu;
- te voi iubi dacă am control asupra ta;
- te voi iubi dacă îmi aprobi deciziile de viață;
- te voi iubi dacă te comporți în mod corespunzător;
- te voi iubi dacă îți abandonezi visurile;
- te voi iubi doar dacă mă iubești.

Puteți vedea cum iubirea condiționată este o rețetă pentru eșec?

Și da, în relații de iubire (partener de cuplu, copii, familie, prieteni, părinți) poate exista această iubire condiționată. Mulți dintre noi au experimentat astfel de relații superficiale.

Citește și:

De ce avem nevoie disperată de iubire necondiționată?

Iubirea necondiționată stă la baza rasei umane. Oamenii de știință au arătat că fără iubire și afecțiune copiii dezvoltă disfuncții cognitive și psihologice severe.

Nu doar că iubirea necondiționată este necesară pentru sănătatea noastră fizică, emoțională și psihică, însă este vitală și pentru bunăstarea noastră spirituală. Fără să știm cum să accesăm izvoarele profunde ale iubirii din noi, ne mulțumim pentru forme de afecțiune și satisfacție egoistă. Lucrurl trist este că mulți oameni nici măcar nu sunt conștienți de faptul că ei poartă o sursă de iubire necondiționată în interiorul lor. Tindem să credem că iubirea se găsește întotdeauna în lumea exterioară, într-o anumită persoană, un anumit animal sau loc.

Citește și:

Este imperativ să învățăm cum să accesăm dragostea necondiționată pentru că, fără ea, vom dispărea. Așa cum plantele care nu primesc lumina soarelui mor, devenim bolnavi, chiar disperați. Această disperare ne poate determina să intrăm în relații care ne dăunează direct, ne îmbolnăvesc sufletul și ne rănesc inima.

Dragostea necondiționată este singurul lucru din întregul univers care ne poate ajuta cu adevărat să experimentăm bucuria, libertatea, acceptarea și pacea pe care ni le dorim.

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.