Setari Cookie-uri

Patru instrumente pentru o stare de bine permanentă

Indiferent cât de dificilă poate fi o situație, poți găsi întotdeauna ceva care să te facă să speri și să zâmbești. Iată cum. 

Starea ta de bine depinde în primul rând de tine, de felul în care te raportezi la viță și la evenimentele cotidiene. Indiferent cât de dificilă poate fi o situație, poți găsi întotdeauna ceva care să te facă să speri și să zâmbești. Iată cum.

foto interior si prima pagina: BABAROGA, Shutterstock

1. Puterea psihică

Puterea psihică este abilitatea de a te recupera rapid după loviturile dure ale vieții. Aceasta minimizează influența emoțiilor negative, făcând ca persoana să își revină ușor după o pierdere sau adversitate. Practica constantă a meditației conferă putere și claritate psihică prin modificarea circuitelor neuronale din creier. Incepi să cauți soluția în loc să te plângi de problemă, vezi partea plină a paharului și iei măsuri în loc să te simți o victimiză. Esența puterii psihice este să nu permiți emoțiilor să îți afecteze realitatea.

Citește și:

2. Ai o perspectivă optimistă asupra vieții

O perspectivă optimistă înseamnă a fi capabilă să vezi partea pozitivă a oricărei persoane și a oricărei situații. Este abilitatea de a savura experiențele pozitive și capacitatea de a vedea bunătatea într-o altă ființă umană.

Iți poți modifica circuitele neuronale ale creierului către o perspectivă mai optimistă asupra vieții practicând o atitudine de bunătate iubitoare și compasiune. Specialiștii spun că practicarea compasiunii 30 de minute pe zi timp de două săptămâni te face mai amabilă și săritoare față de ceilalți.

3. Existența conștientă

Fiind conștientă și concentrată asupra a ceea ce faci în prezent te va face să te simți mai bine. Stresul apare în special atunci când îi permiți minții să rătăcească în voia ei.
Este posibil să îți fie greu să fii mereu în momentul prezent însă de fiecare datăcând revii în aici și acum, îți extinzi puterea atenției și capacitatea de conștientizare. Iți construiești caracterul și întărești voința.

Citește și:

4. Practică generozitatea

Generozitatea înseamnă mai mult decât să le oferi ajutorul celor care au nevoie. Inseamnă să dăruiești ceva din tine și despre cea mai importantă resursă de care dispui, timpul tău.

O atitudine generoasă te va face să te simți fericită. Studiile arată că practicarea unui comportament generos și altruist activează circuitele din creier care favorizează bunăstarea. Nu uita că îți poți remodela creierul în mod constant.

Să fii generoasă înseamnă să îți remodelezi mintea pentru a-i putea trata pe ceilalți cu mai multă bunătate și compasiune creând totodată aceeași realitate și pentru tine.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.