Setari Cookie-uri

De ce ar trebui sa privim furia cu ochi mai blanzi

Eul are datoria de a se ocupa de utilizarea, prelucrarea acestor resurse, precum slefuirea unor diamante, in favoarea persoanei. La acest proces se alatura Supra-eul, cel care a acumulat o serie de reguli sau principii de a fi.

„Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste universul si zeii!” spune unul dintre cele mai vechi proverbe ale umanitatii.

Astfel, putem sa intelegem ca preocuparea de a intelege si de a cunoaste intreaga noastra lume interioara, dar si de a o folosi in favoarea noastra a inceput cu mult timp inainte de a se inventa conceptul de dezvoltare personala, coaching sau alte forme de consiliere.

foto interior si prima pagina: ESB Professional, Shutterstock

Psihanalistii au inteles aceasta cautare intr-un mod mult mai profund atunci cand au descris dinamica si designul psihicului uman. Astfel, Freud spunea ca ceea ce vine din profunzimile fiintei si este adesea innascut este reprezentat de fortele Se-ului. Eul are datoria de a se ocupa de utilizarea, prelucrarea acestor resurse, precum slefuirea unor diamante, in favoarea persoanei. La acest proces se alatura Supra-eul, cel care a acumulat o serie de reguli sau principii de a fi.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.