Setari Cookie-uri

Cum functioneaza terapia de cuplu

Daca relatia ta se afla intr-un impas pe care tu si partenerul tau nu-l puteti depasi, poate ar fi o idee buna sa apelati la terapia de cuplu.

Potrivit unui studiu, ne despartim de doua ori mai repede decat o faceau generatiile anterioare. Asta si pentru ca nu mai stim sa avem grija de relatia noastra de cuplu. Insa fiecare relatie vine cu provocarile ei si este normal sa treaca si prin momente mai grele. La fel de normal este ca partenerii sa ceara ajutor specializat, iar una dintre solutii este psihoterapia, o notiune inca noua pentru romani. Asa ca l-am intrebat pe Liviu Elefterie, psiholog specializat in terapie de cuplu la Atlashelp.net, cum poate ajuta aceasta terapie.

foto interior si prima pagina: Gergely Zsolnai, Shutterstock

Ce este terapia de cuplu?

Psihoterapia pentru cuplu este o forma de psihoterapie care ajuta cuplurile sa isi identifice si sa isi rezolve conflictele. Sedintele implica ambii parteneri.

Care sunt cele mai frecvente probleme in cuplu?

Citește și:

Cele mai intalnite probleme sunt cele legate de bani, familie, sex, infidelitate, problemele de sanatate ale unui membru al cuplului, infertilitate, vicii, distantarea emotionala dintre cei doi si certurile dese.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.