În materie de lactate, chefirul este rege, fie că e vorba de cel preparat în casă, fie de cel din comerț. Este mult mai bine tolerat decât laptele dulce, are puține calorii (50 la 100 de grame) și nenumărate beneficii, printre care combaterea tulburărilor metabolice și a alergiilor, accelerarea tranzitului și chiar prevenirea aterosclerozei.

foto interior si prima pagina: Madeleine Steinbach Shutterstock

Ciuperca de chefir poate fi cumpărată de pe diverse bloguri și site-uri de specialitate. Mulți “crescători” o oferă însă gratuit, întrucât se înmulțește foarte repede. Ciuperca, originară din Tibet, arată ca o conopidă.

Pentru prepararea chefirului, adăugați 1-2 lingurițe din această ciupercă în 200-300 ml de lapte și lăsați între 8 și 24 de ore la fermentat (în funcție de temperatura mediului ambiant). Recomandat este să nu atingeți ciuperca de metale.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: