Setari Cookie-uri

8 Lucruri care te vor ajuta să depășești sentimentul de vinovăție

Vinovăția nu este un răspuns la tristețea sau mânia altor oameni. Este un răspuns la propriile tale acțiuni sau chiar la lipsa acestora. Dacă vinovăția duce la schimbare, atunci aceasta poate fi utilă deoarece nu mai este doar vinovăție, ci și începutul cunoașterii și al creșterii.

Vina nu este întotdeauna un lucru rațional. Este o greutate care îți va zdrobi inima fie că meriți, fie că nu.

Iată care sunt cele mai importante sfaturi pentru a depăși sentimentul de vinovăție:

foto interior si prima pagina: Olga Golovizina, Shutterstock

1. Un suflet care se simte vinovat, care suferă, este mult mai deschis la iubire decât un suflet dur, rece. Așadar, aceasta este chiar o veste bună. După ce îți dai seama că ai greșit înseamnă că înveți să ai grijă să fii mai bună decât ai fost până acum. Și, începând de acum, poți fi.

2. Vinovăția nu este un răspuns la tristețea sau mânia altor oameni. Este un răspuns la propriile tale acțiuni sau chiar la lipsa acestora. Dacă vinovăția duce la schimbare, atunci aceasta poate fi utilă deoarece nu mai este doar vinovăție, ci și începutul cunoașterii și al creșterii. Aceasta este cheia - direcționarea sentimentelor de vinovăție inițiale în acțiuni pozitive. Lasă modul în care te simți să schimbe modul în care trăiești.

Citește și:

3. Nu există niciun motiv să te simți vinovată pentru o greșeală sinceră. A face o greșeală înseamnă a fi umană. Greșelile fac parte din viață - toată lumea le face și fiecare se simte uneori puțin vinovat. Însă unii oameni învață din greșelile lor, în timp ce alții ajung să facă aceleași greșeli din nou și din nou. Depinde doar de tine dacă alegi să înveți din greșelile tale și le folosești în avantajul tău.

4. Dacă te simți vinovată de ceva ce ai făcut sau nu ai făcut, atunci înseamnă că îți poți cere scuze. O scuză poate părea un semn de slăbiciune, însă a avea curajul de a merge la cineva și de a spune "Îmi pare rău" este o mare putere.

5. Suntem cu toții puțin egoiști. Este în natura noastră. O persoană egoistă încă mai poate iubi, nu-i așa? Chiar și când i-a fost inima franța? Răspunsul este "DA" atâta timp cât o lecție este învățată și greșelile făcute nu sunt repetate în mod deliberat.

Citește și:

6. Fiecare dintre noi este vinovat într-un fel sau altul pentru tot ce nu am făcut, pentru cuvintele pe care nu le-am spus, pentru faptele bune pe care le-am pierdut. Nu putem schimba asta acum - trecutul este în spatele nostru - dar putem, totuși, să facem tot ce ne stă în putere pentru a merge mai departe.

7. Unii oameni își doresc să dea vina pe alții. Ferește-te de aceștia. Este ciudat modul în care cineva care dorește să joace jocul vinei reușește să găsește vinovați, să spună povești și chiar să te facă să crezi în propria vină chiar și atunci când știi că ești nevinovată.

8. Când te gândești că cineva se uită la tine, de obicei tu te uiți la tine. Înțelege asta. Înțelege că frica de judecată este semnul vinovăției excesive și povara nesiguranței.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.