Setari Cookie-uri

Nu fi dură cu tine când iei deciziile greșite. Omul din greșeli învață

Toată lumea face greșeli, singurul lucru important este să le realizăm, să le corectăm și să mergem mai departe, învățând ceva din acestea. 

Oamenii sunt predispuși să ia decizii nepotrivite pentru că le-a fost refuzată cunoașterea completă. Ei întotdeauna iau decizii pe baza prejudecăților lor.

Uneori consecințele deciziilor pot fi destul de dureroase. Imaginează-ți să ieși într-un club într-o seară de marți știind că a doua zi trebuie să fii la birou la primele ore ale dimineții. Imaginează-ți să te îndrăgostești de o persoană care este complet opusul tău și să știi că această relație nu duce nicăieri, însă ceva nu te lasa să o închei. Imaginează-ți că duci o luptă cu cel mai bun prieten al tău atunci când știi că nu vă va ajuta în niciun sens.

foto interior si prima pagina: C Z Shutterstock

Acestea sunt doar câteva din lucrurile pe care oamenii le fac în ciuda cunoașterii consecințelor.

Citește și:

Ei bine, dacă ești unul dintre acești oameni, ar fi cazul să nu îți mai faci atâtea griji. Nu ești prima și, cu siguranță, nu ești nici ultima.

Toată lumea face greșeli, singurul lucru important este să le realizăm, să le corectăm și să mergem mai departe, învățând ceva din acestea.

Cum ar fi dacă ar exista un moment magic în care să poți îngheța timpul, să realizezi ce se întâmplă și să te împiedici să iei o decizie greșită? Ei bine, potrivit studiilor, acest moment există.

Studiul a fost publicat în Journal of Economic Psychology și a avut oameni care au participat la experimente despre înșelăciune.

Rezultatele, într-un scurt rezumat, au fost următoarele: oamenii care au ales să se afle într-o poziție în care ar putea să facă o pauză și să înțeleagă ce se întâmplă aveau mai multe șanse decât cei care erau pur și simplu plasați în mijlocul problemei și nu aveau nicio scăpare.

Citește și:

Concluzia este la fel de simplă: oamenii ajung să ia decizii greșite atunci când sunt puși în situații de neputință.

Momentul în care iei o decizie greșită este acela în care îți dai seama că nu mai poți face nimic. Așadar, încearcă să nu ajungi în această situație. Analizează cu atenție fiecare mișcare pe care o faci și nu grăbi niciodată lucrurile. Mai mult, în cazul în care ai făcut alegerile greșite, acceptă-le, învață din ele și mergi mai departe. Nu trăi cu ele. Concentrează-te pe lecția primită, nu pe greșeală făcută.

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.