Setari Cookie-uri

Șase caracteristici ale prietenilor falși

O vorbă veche, din bătrâni, spune că prietenul adevărat la nevoie se cunoaște. Dacă vrei să afli cât de prietenă îți este o persoană, fii atentă la acțiunile, gesturile și atitudinea acesteia.

O vorbă veche, din bătrâni, spune că prietenul adevărat la nevoie se cunoaște. Dacă vrei să afli cât de prietenă îți este o persoană, fii atentă la acțiunile, gesturile și atitudinea acesteia. Prietenii falși vor acționa într-un anumit fel care le va trăda adevăratele intenții.

foto interior si prima pagina: jesterpop, Shutterstock

1. Încearcă să te schimbe

Acești oameni falsi ar încerca să te transforme în ceva ce nu ești doar pentru că îi avantajează pe ei. Nu le pasă cine ești, ceea ce este important și contează pentru tine ci doar ceea ce este în interesul lor.

2. Manifestă gelozie

Mulți oameni experimentează sentimente de gelozie sau invidie. Problema apare atunci când acestea sunt resimțite în exces. Prietenii falși sunt geloși și găsesc întotdeauna motive pentru care să te invidieze. Indiferent de situație, ei te vor folosi pentru a obține ceea ce ai sau pentru a te face să pierzi ceea ce ei își doresc în secret.

Citește și:

3. Dau vina pe tine

Iși varsă frustrarea și furia în capul tău. Tu ești țapul lor ispășitor. Nu se dau în lături de la a te călca în picioare și nici de la a te linguși atunci când vor să obțină ceva de la tine. Iar dacă le descoperi intențiil ascunse și îi confrunți, găsesc un mod în care să arunce totul în spinarea ta.

4. Nu acceptă criticile

Atunci când le oferi feedback sau critică constructivă, te tratează ca și cum ai vrea să îi omori. Acest lucru se datorează faptului că ei se luptă în tăcere cu tine și, în secret, își doresc să fie mai buni decât tine.

5. Nu se bucură de reușitele tale

Pentru că sunt geloși, prietenii falsi vor încerca să își ascundă adevăratele emoții în spatele unui zâmbet amar. Succesul tău îi lovește ca o armă și îi face să te percapă ca pe un dușman care a câștigat un teritoriu care ar fi putut fi al lor.

Citește și:

6. Îți cer foarte mult dar îți oferă puțin

Acest lucru se datorează faptului că ei își doresc să se vadă ca fiindu-ți superiori, să fie serviți de tine. Intotdeauna dau mai puțin decât tine și, întotdeauna, încearcă să se situeze în postura de a cere, nu de a servi.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.