Setari Cookie-uri

Cinci pași pentru un spate sănătos și frumos

In magazine au apărut deja colecțiile de toamnă iarnă cu tot cu rochii de seară. Ai observat că multe dintre ele au spatele gol? Nimic mai sexy decât un spate frumos și drept, fără nici o durere într-o astfel de rochie. Iată cinci pași prin care îl poți obține. 

In magazine au apărut deja colecțiile de toamnă iarnă cu tot cu rochii de seară. Ai observat că multe dintre ele au spatele gol? Nimic mai sexy decât un spate frumos și drept, fără nici o durere într-o astfel de rochie. Iată cinci pași prin care îl poți obține.

foto interior si prima pagina: Viorel Sima, Shutterstock

1. Renunță la rucsac.

Nu mă refer la rucsacul de munte sau la cel de sală, ci la cel imaginar pe care îl cari de ani de zile și în care ții frici, credințe limitative, gânduri vechi și negative, resentimente și, mai ales grij. Dă-l jos odată pentru totdeauna și alege să îți continui drumul vieții liberă de o povară care nu îți este necesară.

2. Cere ajutorul.

Nu mai trăi cu impresia că tu ești cea care duce întreaga lume în spinarea ta. Nu trebuie să fii nici Atlasul companiei în care lucrezi și nici al familiei tale. Nu te teme să ceri ajutorul atunci când simți că duci prea mult și să lucrezi în echipă. Și nu uita că întotdeauna vei avea parte nu doar de ajutorul oamenilor dar și de cel nevăzut, dar atât de eficient, al universului.

Citește și:

3. Menține o postură corporală corectă.

Acesta este un lucru pe care nu îl învățăm la școală dar care este atât de important. Fie că te afli la volan, la birou, acasă, pe canapea sau te deplasezi pe propriile picioare, fii atentă la postura coporală. Tine spatele drept, umerii departe de urechi, cocisul ușor împins în față. Corectează-ți postura ori de câte ori observi că ai tendința să te cocoșezi sau să stai strâmb. Pașește mai întâi cu vârful și abia apoi cu călcâiul și evită încălțările care te fac să merg îngenunchiat (cu genunchii îndoiți). O postură corectă îți va da și acel aer de regină pe care nu îl vezi la foarte multe femei.

4. Fă mișcare.

Asigură-te că programul tău zilnic include exerciții pentru spate dar și de stretching. O musculatură dezvoltată a spatelui te va ajuta să ai o coloană vertebrală dreaptă și sănătoasă. Iar exercițiile de stretching te vor ajuta să îți menții mobilitatea. Yoga și Pilates fac minuni în această privință.

Citește și:

5. Mergi la masaj și râzi.

Iată două îndeletniciri extrem de plăcute care te vor ajuta să elimini stresul și tensiunile din corp și, implicit, să pui mai puțină presiune asupra spatelui dar și a coloanei vertebrale. Mergi la masaj măcar o dată pe săpămână și nu lăsa să treacă o zi fără să râzi în hohote. Motive ai destule doar să vrei să le găsești.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.