Setari Cookie-uri

Cum să începi să gândești cu inima?

Inima vorbește dintr-un loc complet neutru. Te poți gândi la ea ca la un prieten apropiat care are cel mai bun interes pentru tine și căruia nu îi păsă de nimic altceva decât de fericirea ta. 

Inteligența inimii a fost ignorată de prea mult timp.

Cu inima poți răspunde celor mai profunde și mai dificile întrebări pe care sufletul tău le poate avea. Inima cunoaște trecutul, prezentul și viitorul tău. Inima vorbește dintr-un loc complet neutru. Te poți gândi la ea ca la un prieten apropiat care are cel mai bun interes pentru tine și căruia nu îi păsă de nimic altceva decât de fericirea ta.

foto interior si prima pagina: Unsplash

Există un termen vechi care nu are o traducere în limba română și care descrie această inteligență a inimii: "Hridaya". Aceasta este energia care este conținută în chakra inimii și nu este doar inima fizică, ci și inima spirituală.

Yoghinul Bhagavan a explicat detaliat despre această inimă spirituală:

Citește și:

"Așa cum există un centru cosmic din care se ridică întregul Univers și din care acesta își are ființă și funcționează cu toată puterea care emană din el, tot așa există și un centru în cadrul corpului fizic în care avem ființa noastră. Acest centru din corpul uman nu este deloc diferit de centrul cosmic. Acest centru este numit Hridaya, locul conștiinței pure, al existenței, al cunoașterii și al fericirii. Numim acest loc Locul lui Dumnezeu în noi."

Cum să începi să gândești cu înțelepciunea inimii?

Iată ce ne sugerează Gregg Braden în cartea lui, Resilience from the Heart, să facem:

1. Concentrează-te pe inimă (și pe chakra inimii). Acest gest trimite un semnal inimii că vrei să te conectezi la ea.

2. Ține respirația sub control și încearcă să o încetinești. Acest lucru trimite un alt semnal corpului tău, și anume că ești în căutarea inteligenței superioare, că ești relaxată și liniștită. Respirația rapidă oferă o stare de neliniște și agitație în întregul corp.

Citește și:

3. Încearcă să ai un sentiment de recunoștință, compasiune sau dragoste. Concentrează-te pe bunătate. Astfle de sentimente pozitive declanșează o activare a enegiei inimii.

4. Adresează inimii tale o întrebare. Această întrebare ar trebui să fie scurtă și punctuală. Toată lumea experimentează inteligența inimii puțin diferit. S-ar putea să o simți precum fluturi în stomac, o senzație de căldură ce crește în interiorul corpului tău sau furnicături în vârful degetelor. Sau... s-ar putea să nu simți nicio senzație în corp, însă să ai un răspuns clar, scurt, direct care îți apare în gânduri. Inima nu are nevoie de o poveste lungă pentru a își justifica înțelepciunea, ea vorbește direct și clar.

Citește și:

5. Practica acest exercițiu. Cu cât faci asta mai des, cu atât îți va fi mai ușor să te conectezi la inima ta și să te lași condusă de ea.

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.