Setari Cookie-uri

Anasonul, ingredientul minune din bucătărie. Beneficii pentru sănătate

Anasonul (Pimpinella Anisum), denumit popular anison, badean, aparține familiei Umbeliferae, înrudit fiind cu pătrunjelul, morcovul, feniculul și păstârnacul.

Semințele de anason au până la 6% ulei esențial, iar acesta conține până la 90% anetol (un compus organic folosit frecvent ca aromă naturală și component principal al uleiului eteric extras din plante), care îi conferă plantei aroma tipică.

foto interior si prima pagina: Narsil Shutterstock

Principalii componenți ai anasonului sunt: vitamina A, complexul B (B1—B6), săruri minerale — calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier — esență aromatică, aldehida anisică, lipide, protide, zaharuri, amidon, anetol (componentul principal al uleiului volatil), colina, cetonele, potrivit site-ului sanatatecuplante.ro, citat de Agerpres.

De la anason se folosesc în scop medicinal semințe, care sunt folosite și în industria alimentară ca aromatizant.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.