Setari Cookie-uri

3 Moduri de a rămâne optimistă când oamenii negativi te seacă de energie

Când oamenii încearcă să te pună la pământ, amintește-ți întotdeauna că ai două opțiuni: îi poți lăsa sau îi poți ajuta să se ridice. 

Când oamenii negativi te seacă de energie, încearcă aceste lucruri.

Când oamenii încearcă să te pună la pământ, amintește-ți întotdeauna că ai două opțiuni: îi poți lăsa sau îi poți ajuta să se ridice.

foto interior si prima pagina: Sandratsky Dmitriy Shutterstock

Din când în când drumurile noastre se intersectează cu cele ale unor persoane mai pesimiste. Când trecem pe lângă o persoană negativistă pe stradă, avem norocul de a ne intersecta cu ea și cam atât, fiecare continuând pe propriul drum. Din păcate, nu același lucru putem spune și despre interacțiunea mai lungă sau chiar des întâlnită - când este vorba despre o relație cu o persoană dragă (prieten, membru al familiei).

Citește și:

Poate fi dificil să menții o relație sănătoasă cu aceste tipuri de persoane, însă nu imposibil. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că energia lor nu îți afectează atât de mult starea de spirit și alegerile pe care vrei să le faci.

Amintește-ți aceste 3 sfaturi pentru a rămâne la fel de optimistă în jurul persoanelor negative, care te seacă de energie.

1. Petrece mai mult timp singură

Uneori, câteva momente petrecută singură, doar tu și gândurile tale, pot fi cel mai bun medicament pentru a scăpa de energia negativă din sufletul tău și de a te concentra pe cea pozitivă. Fă ceea ce îți place, găsește un hobby și nu îți fie teamă să îi acorzi atenția necesară.

Când iubești alte persoane, încerci să le acorzi atenție, să faci lucruri pentru ele. Atunci de ce să nu faci lucruri și pentru tine, doar te iubești, nu? Bucură-te de lucrurile care îți pun zâmbetul pe buze, concentrează-te asupra activităților relaxante care te ajută să uiți de probleme: o baie fierbinte, o carte frumoasă, un pui de somn, meditație, yoga, exerciții fizice sau chiar o plimbare lungă prin natură. Nu contează ce este, important este să îți placă.

Citește și:

2. Nu lua lucrurile personal

În cele mai multe situații, persoana negativă nici nu își dă seama de energia pe care o transmite oamenilor din jurul tău.

Este greu să rămâi cu zâmbetul pe buze atunci când ești înconjurată de negativism și este și mai greu atunci când aceasta vine din partea celor la care ții și în care ai încredere.

Încearcă să nu mai pui la suflet tot ce auzi și permite acestor comentarii negative să dispară imediat ce le auzi. Nu îți împovăra inima cu astfel de sentimente neplăcute, nu sunt povara ta.

3. Alege să nu mai judeci

Uneori poate fi frustrant, înțeleg foarte bine situația, însă trebuie să îți găsești puterea de a îți păstra mintea deschisă atunci când ai de-a face cu o persoană pesimistă. Nu te mai concentra atât de mult asupra persoanelor cu care intri în contact deoarece poți ajunge să le judeci. Amintește-ți că fiecare are o călătorie în această viață și nu știi prin ce trec alții, ce bătălii duc, ce probleme au sau cât de nefericiți sunt. Nu mai judeca.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.