Setari Cookie-uri

6 Lucruri care se vor întâmpla doar în momentul în care vei petrece mai mult timp singură

Ai nevoie de timp pentru tine, pentru a îți pune în ordine gândurile și sentimentele, pentru a observa în detaliu ceea ce simți și experimentezi. Singurătatea te ajută să crești. 

Ne place să fim înconjurați de oameni, să povestim, să interacționăm. Însă întotdeauna această activitate socială trebuie făcută cu măsură.

Spre deosebire de ceea ce cred alte persoane, a petrece timp singură este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le poți face sufletului tău. Ai nevoie de timp pentru tine, pentru a îți pune în ordine gândurile și sentimentele, pentru a observa în detaliu ceea ce simți și experimentezi. Singurătatea te ajută să crești.

foto interiro si prima pagina: Veronika By, Shutterstock

Iată care sunt cele mai importante lucruri de care te poți bucura dacă petreci mai mult timp singură:

1. Ai mai multă energie

A fi o persoană sociabilă necesită multă energie; această energie este pierdută în timp ce încerci să faci oamenii fericiri, să ai conversații pline de viață, să depui eforturi pentru a menține relațiile frumoase. Poate fi obositor nu doar din punct de vedere fizic, ci și mental.

Citește și:

2. Ai mai mult timp pentru tine

Când ești în jurul oamenilor, ești atentă la gândurile și sentimentelor lor. Mintea ta devine aglomerată. În singurătate, ai tot timpul pentru tine. Poți fi atentă la ceea ce simți, ce gândești, ce ești. Poți lucra la viața ta.

3. Îți descoperi propriile emoții

În singurătate ai timp pentru a înțelege ce simte cu adevărat inima ta și ce se ascunde în sufletul tău. Explorezi zone necunoscute ale minții, descoperi și înțelegi anumite emoții, permițându-ți să îți dai seama cine ești și ce îți dorești de la această viață.

4. Ești mult mai productivă

Există anumite lucruri care vin cu rezultate mai bune dacă sunt realizate într-un grup, însă există și anumite taskuri și sarcini care necesită o concentrare individuală. Dacă ești într-o comunitate ajungi să fii distrasă de nenumărate ori, așadar este mai bine să fii singură în momentul în care te ocupi de proiectele personale.

Citește și:

5. Îți dai seama că nu trebuie să faci toată lumea fericită

Anumite relații necesită mai multă energie; însă, când ești singură, nu este nicio presiune pe tine pentru a face o mulțime de oameni fericiți, de a îi mulțumi. Poți pur și simplu să te concentrezi doar asupra ta.

6. Nu ai nevoie de aprobare/validare

Există o regulă destul de comună care spune că atunci când ești înconjurată de alți oameni, cauți în mod constant aprobarea sau validarea lor în tot ceea ce faci, spui sau porți. Este ceva natural. Cu toate acestea, atunci când ești singură, înveți să crezi în tine, în propriile decizii, să îți asculți instinctul.

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.