Setari Cookie-uri

7 Moduri de a comunica mai bine în relația cu partenerul de cuplu

O comunicare sinceră și eficientă​​​​​​​ este pilonul de rezistență al oricărei relații. Avem câteva recomandări de care ar fi bine să ții cont pentru a avea o relație mai apropiată și mai frumoasă cu partenerul de cuplu. 

Să nu îți fie niciodată teamă să spui ce simte sufletul tău.

O comunicare sinceră și eficientă este pilonul de rezistență al oricărei relații. Avem câteva recomandări de care ar fi bine să ții cont pentru a avea o relație mai apropiată și mai frumoasă cu partenerul de cuplu.

foto interior si prima pagina: Anna Lohachova, Shutterstock

1. Ascultă

Atunci când lucrurile devin mai serioase și noi ne enervăm, ajungem să uităm de persoana din fața noastră. Când încercăm să ținem morțiș de ceea ce vrem să demonstrăm este dificil să facem un pas înapoi și să uităm.

Permite-i și lui să spună ce simte. Ascultă-i punctul de vedere fără a îl întrerupe și încurajează-l să vorbească mai mult.

2. Atenție la limbajul corpului

Atunci când comunicăm, există mult mai multe detalii pe care trebuie să le luăm în considerare: tonul conversației, contactul vizual, poziția sau cât de departe stai de el în momentul în care aveți o discuție. Nu te concentra doar pe limbajul trupului tău, ci acordă atenție și limbajul corpului lui.

Citește și:

3. Ascultă-i emoțiile

Poate că uneori nu vrea să vorbească; asta nu înseamăn că tu nu trebuie să fii atentă la ceea ce simte. Fii alături de el în toate momentele, oferă-i atenția de care are nevoie. Demonstrează-i că poți fi stâlpul lui în situațiile dificile.

4. Concentrează-te pe momentul prezent

Momentul care contează este chiar acum. Nu te concentra asupra lucrurilor care s-au întâmplat în trecut sau asupra celor care se vor întâmpla în viitor. De asemenea, dacă aduci o discuție pe baza resentimentelor din trecut, nu vei mai reuși să vezi cât de departe ați ajuns în momentul prezent. Iartă și mergi mai departe.

5. Discutați întotdeauna față în față lucrurile importante

Fără mesaje, fără sms-uri, fără biletele. Discuțiile cu adevărat importante au loc doar față în față astfel încât să nu apară frustrări, interpretări greșite sau alte probleme. Da, este mai ușor să trimiți un mesaj decât să îl privești în față și să spui ce simți cu adevărat. Însă singura modalitate de a rezolva corect o problemă este față în față.

Citește și:

6. Iartă

Compromisurile sunt insuficiente dacă nu îl poți ierta sau nu poți uita ceva greșit. Trebuie să fim dispuși să renunțăm la dorința de a pedepsi cealaltă persoană.

7. Arată-i respect

O relație cu adevărat frumoasă are la bază câteva principii importante: sinceritate, maturitate, încredere, respect și independență.

A îi arăta respect înseamnă a accepta opiniile care diferă de ale tale. Chiar dacă nu ești de acord cu punctul lui de vedere, asta nu înseamnă că nu este un punct de vedere valid sau că nu merită atenție.

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.