Setari Cookie-uri

Furia: 3 cauze majore și ce să faci pentru a o combate

Fiecare persoană din această lume a experimentat acest sentiment nu tocmai plăcut la un moment dat. Toți am fost supărați. Toți am fost nervoși. Toți am fost furioși. 

Fiecare persoană din această lume a experimentat acest sentiment nu tocmai plăcut la un moment dat. Toți am fost supărați. Toți am fost nervoși. Toți am fost furioși.

Doctor Harry Mills spune pentru PowerofPositivity ca furia este "de obicei experimentată ca o emoție urâtă care apare atunci când credem că am fost răniți, neînțeleși, ignorați, când oamenii din jur se opun părerilor noastre sau când ne confruntăm cu obstacole care ne împiedică să ne atingem scopurile."

foto interior si prima pagina: VectorKnight, Shutterstock

Care sunt cauzele furiei:

Pentru a învăța cum să scăpăm de furie este important să știm ce declanșează această stare. Iată care sunt cele mai importante trei cauze ale furiei:

1. Frica

Frica poate fi un declanșator important al furiei. Nu vorbim despre teama pentru viața cuiva, ci despre temerile sociale. Frica de jenă sau de eșec poate duce la emoții furioase. Frica de necunoscut se poate manifesta tot ca furie. Mintea noastră va schimba emoțiile înfricoșătoare pe care le simțim în emoții de furie ca pe o cale de a depăși frica.

Citește și:

2. Frustarea

Frustarea poate fi, de asemenea, rădăcina furiei. Cum frustările se acumulează în viață, furia este următorul pas care apare în această situație. Ca exemplu, mulți dintre noi ne-am simțit frustrați pentru că un anumit coleg nu își dă interesul la locul de muncă. După această frustare, apare furia deoarece poate că uneori noi trebuie să îi rezolvăm taskurile sau apar probleme în proiectele aflate în desfășurare.

3. Durerea/ suferința

Când o altă persoană ne face să suferim, furia este un sentiment natural. Potrivit psihologilor, durerea și rănile oamenilor care suferă se transformă de cele mai multe ori în mânie.

Ce trebuie să facem pentru a scăpa și, bineînțeles, a combate furia?

Fiecare dintre aceste cauze de furie provin din locuri emoționale foarte diferite. Cu toate acestea, există modalități prin care toți putem scăpa de furie:

Citește și:

1. Primul și unul dintre cele mai importante trucuri este să nu te mai concentrezi pe emoțiile pe care le simți, ci pe rezolvarea problemei pe care o ai. Găsește modalități pentru a te concentra asupra modului în care poți remedia problemele care îți provoacă furie și vei descoperi că aceste emoții negative dispar.

2. Evită lucruri care declanșează furia. Tu deții controlul asupra multor situații din viața ta și știi ce poți schimba sau evita pentru a putea reduce nivelul de furie. Nu îți fie teamă să faci aceste schimbări.

3. În cele din urmă, poți lucra la abilitățile de comunicare. Multe probleme care ne provoacă furie pot fi evitate dacă suntem mai atenți la modul în care interacționăm cu cei din jurul nostru și la cum ne comunicăm emoțiile.

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.