Setari Cookie-uri

Uneori cea mai bună terapie pentru sufletul trist este liniștea

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le poți face sufletului tău este să petreci timp singură. Încă nu îți dai seama, însă toți avem nevoie de momente de liniște, de singurătate.

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le poți face sufletului tău este să petreci timp singură. Încă nu îți dai seama, însă toți avem nevoie de momente de liniște, de singurătate.

foto interior si prima pagina: brickrena, Shutterstock

Uneori viața nu este corectă. Nu este așa cum ne dorim. Nu vine doar cu surprize, ci și cu tristețe, cu durere, cu frică, cu anxietate, cu depresie, cu lipsa încrederii. Vine la pachet cu toate stările - atât bune, cât și mai puțin bune. Iar noi trebuie să o acceptăm așa cum este. Să ne bucurăm cât de mult putem de momentele fericite și să învățăm din cele dificile. Să nu ne dăm bătuți și să continuăm lupta cu obstacolele, cu greutățile, cu problemele. Să găsim întotdeauna puterea de a ne ridica de la pământ și să mergem mai departe chiar și atunci când nu știm care mai este drumul nostru. Să nu uităm să zâmbim chiar și în cele mai întunecate clipe. Să avem încredere în noi, să ne lăsăm conduși de intuiție și să căutăm întotdeauna luminiță de la capătul tunelului. Pentru că, chiar dacă nu o vedem, ea chiar ea există.

Citește și:

Viețile noastre sunt atât de aglomerate. Zi de zi suntem puși la perete de alte persoane... sau chiar de noi înșine. Prea adesea îi lăsam pe cei din jurul nostru să ne invadeze spațiul, intimitatea și să ne fure din timpul mult prea prețios. Nu pot să simt că mulți dintre noi ajungem să trăim viețile altora.

Cu cât anii trec cu atât cele 24 de ore ale zilei nu ne mai aparțin nouă pentru că devenim din ce în ce mai responsabili față de lucruri și de oameni și uităm de noi. Cu tot ce avem de făcut, cu toate obligațiile pe care trebuie să le respectăm, cu toate cuvintele nerostite... cum de nu ne pierdem sensul în viață? Cum de mai știm cine mai suntem? Cum de mai cunoaștem adevărata fericire? Cum de mai putem zâmbi când nu mai avem putere?

Unul dintre lucrul pe care îl putem face pentru noi înșine este gratis: este vorba despre liniște. Despre puțin timp în singurătate. Despre solitudine.

Citește și:

Meditația este un exercițiu extrem de puternic pentru sănătatea minții și a trupului nostru. Doar câteva minute de meditație făcute zilnic fac minune pentru noi: meditația ajută la reducerea grijilor, a anxietății, a fricii, a singurătății și a depresiei. De asemenea, crește optimismul și ne învață cum să fim în control asupra emoțiilor noastre, îmbunătățește sistemul imunitar și ne ajută să fim mult mai activi și mai energici, îmbunătățește respirația și ritmul cardiac, reduce tensiunea arterială - iar acestea sunt doar câteva dintre sutele de beneficii ale acestui exercițiu.

Există mai multe tipuri de meditație pe care le putem practica, iar aplicațiile pentru smartphone ne ajută să le alegem pe cele mai potrivite. Însă, în cazul în care nu vrei să depinzi de un telefon sau nu ai timp să înveți un anumit mod de a medita, încearcă doar să petreci mai mult timp singură, să ai câteva minute pe zi în care să nu te mai lași distrasă de nimic și să te concentrezi doar asupra ta, să fii conștientă de gândurile pe care le ai, de emoțiile pe care sufletul le simte.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.