Setari Cookie-uri

5 Mesaje de suflet pe care să ți le amintești înainte de finalul anului 2018

Scopul nu este de a scăpa de toate gândurile, sentimentele sau situațiile negative înainte de Anul Nou. Asta este imposibil. Scopul este să schimbi modul în care reacționezi la ele. 

Scopul nu este de a scăpa de toate gândurile, sentimentele sau situațiile negative înainte de Anul Nou. Asta este imposibil. Scopul este să schimbi modul în care reacționezi la ele.

foto interior si prima pagina: Kan Taengnuanjan, Shutterstock

Pe măsură ce ne apropiem de încheierea unui an, avem tendința să ne dorim atât de multe lucruri, să facem liste întregi și să visăm la fel și fel de experiențe. Și, totuși, multe dintre ele ajung să rămână în planul de idee sau dorință...

Putem să ne revoltăm împotriva nedreptății vieții - nedreptatea de a ne confrunta cu durerea, de a face față incertitudinii, de a ne simți singuri sau supărați. Sau putem să îmbrățișăm fiecare experiență pe care o oferă viața, inclusiv momentele dificile și minusurile noastre - toate momentele minunate și dureroase. Viața nu este doar despre fericire și iubire și trebuie să înțelegem asta.

Citește și:

Folosind întreaga experiență a vieții, această perioadă de final de an înseamnă să îmbrățișăm fiecare moment cu prezența noastră deplină, să fim deschiși și vulnerabili față de realitate, să fim blânzi cu noi înșine când momentele sunt mai dure, să ne acceptăm greșelile și să fim recunoscători pentru tot ce am reușit până acum, indiferent de ce se întâmplă.

Este momentul să acceptăm viața așa cum este ea și să ne acceptăm așa cum suntem noi.

Nu este ușor, însă merită să o facem.

Iată câteva mesaje de suflet pe care să ți le amintești înainte de finalul anului 2018. Repetă-le de câteva ori pe zi sau când simți nevoia și vei vedea cum totul se va schimba:

1. Fericire înseamnă să renunți la ideea că viața trebuie să fie perfectă și să apreciezi totul așa cum este. Este timpul să te relaxezi și să te bucuri de momentul prezent așa cum este el: cu bune și cu rele.

Citește și:

2. Când lucrurile nu sunt așa cum îți dorești, începe să scăzi neajunsurile și să aduni frumusețile vieții. Viața devine mult mai frumoasă când renunți la lucrurile care o fac complicată. Îndreaptă-ți atenția asupra celor care sunt cu adevărat importante și mergi mai departe.

3. Fă tot posibilul să privești partea frumoasă a lucrurilor. Amintește-ți că din cele mai dificile momente ai învățat cele mai bune lecții de viață și ai avut cele mai importante realizări.

4. Nu poți controla modul în care alte persoane se poartă. Nu poți controla tot ce se întâmplă cu tine. Însă poți controla modul în care răspunzi tuturor situațiilor. În răspunsul tău stă adevărata putere.

5. Totul devine puțin inconfortabil când este timpul să te schimbi. Însă aceasta este o parte a procesului de creștere. Cu efort, lucrurile vor deveni mult mai frumoase. Ai răbdare și amintește-ți că nu viața este cea care devine mai ușoară, ci tu ești cea care devine mai puternică.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.