Setari Cookie-uri

Patru căi pentru a-ți deschide inima

Ințelepciunea șamanilor din America de Sud vorbește despre Ayni-acea stare de echilibru și armonie cu viața, Universul, oamenii, natura, a cărei practicare duce la deschiderea inimii. Iată cele patru practici prin care poți ajunge acolo. 

Ințelepciunea șamanilor din America de Sud vorbește despre Ayni-acea stare de echilibru și armonie cu viața, Universul, oamenii, natura, a cărei practicare duce la deschiderea inimii. Iată cele patru practici prin care poți ajunge acolo.

foto interior si prima pagina: Captblack76, Shutterstock

1. Practica non-judecării. Această practică presupune eliberarea de credințe limitate și limitative și menținerea capacității de a discerne. Asta înseamnă că nu mai avem boli, ci oportunități pentru vindecare și evoluție Și nici traume trecute ci evenimente care ne-au modelat. Rănile sufletești reprezintă daruri care ne permit să simțim mai profund și să oferim mai multă compasiune atât nouă înșine cât și celor din jurul nostru.

2. Practica non-suferinței. Prin această practică te eliberezi de nevoia sau obișnuința de a crea o întreagă poveste în jurul unui anumit fapt. Conform înțelepților șamani, durerea există. Ne poate durea o rană sau o înțepătură sau o lovitură sau faptul că am pierdut pe cineva drag. Pe de altă parte, suferința, generată de construirea poveștii în jurul dureriii, nu este necesară. Pe de altă parte, câtă vreme constuiești aceste povești, este imposibil să te eliberezi de suferință. Și asta pentru fiecare poveste pe care ne-o spunem, bună sau rea, acționează ca o profeție care se împlinește de la sine, fără nici cea mai mică excepție.

Citește și:

3. Practica non-atașamentului. Poate una dintre ele mai grele practici pentru omul care trăiește în societatea vestică, atât de atașat de bunuri, de statut social, de opinia celorlalți despre el, de social media și, deseori, de masca pe care și-a construit-o. Practicarea non-atașamentului presupune, în primul rând, renunțarea la rolurile și poveștile tale. La partea din tine care se identifică cu aceste drame. Atunci când faci asta, nevoia de a obține validarea celorlalți dispare și capeți libertatea de a fi autentică, exact așa cum vrei să fii.

4. Practica frumuseții. Nu-i așa că nu te-ai gândit că frumusețea ar putea fi o practică dincolo de ritualul tău zilnic de înfrumusețare? Practica frumuseții presupune, de fapt, să percepi frumusețea chiar și acolo unde există urâțenie. Spre exemplu, să percepi o persoană care îți creează probleme care pe o materializarea nevoii tale de a învăța ceva. Atunci când poți vedea frumusețea pretutindeni în jurul tău, aceasta te va căuta și te va găsi chiar și în cele mai neașteptate locuri și situații.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.