Setari Cookie-uri

Urzicile si beneficiile lor

Suntem in sezonul urzicilor. Iata care sunt beneficiile pentru sanatate ale acestor plante de primavara si cum tle putem include in alimentatia noastra.

Frunzele verzi de urzică au o valoare nutritivă excelentă. Bogate în minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu) și vitamine (A, B, C, E, K), ele suprimă pofta de mâncare, motiv pentru care sunt ideale în curele de slăbire.

Pentru că mențin nivelul zahărului din sânge,consumul regulat de urzici îți conferă energia de care ai nevoie pentru a-ți duce la îndeplinire toate treburile de peste zi. O cană de urzici opărite conține doar 37 de calorii și 0,1 g de grăsime, așa că nu e de mirare că sunt recomandate persoanelor care vor să slăbească.

Pe lângă asta, rădăcina de urzici are în compoziție compuși steroidici, polizaharide și un grup de fitoestrogeni numiți lignani. O combinație de histamină, serotonină și colină, care se găsește pe perișorii de pe frunze și tulpini,este responsabilă de proprietățile iritante ale plantei atunci când este culeasă fără protecție.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Elena Hramova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.