Setari Cookie-uri

Află care este vârsta reală a creierului tău

Dr. Vincent Fortanasce, profesor de neurologie la University of Southern California, este de părere că, apelând la testul simplu dezvoltat de el, la care trebuie să răspundeţi cu „adevărat” sau „fals” la un număr de 25 de afirmaţii, se poate afla vârsta creierului.

Măsura în care trecerea timpului ne afectează creierul depinde de mulţi factori legaţi de stilul de viaţă. Un test creat de dr. Vincent Fortanasce, profesor de neurologie la University of Southern California, poate ajuta la evaluarea „vârstei reale a creierului” şi sugerează o serie de recomandări utile pentru încetinirea procesului de îmbătrânire cerebrală şi scăderea riscului de apariţie a bolii Alzheimer.

„Cu cât devenim mai bătrâni, cu atât pierdem mai repede neuroni”, spune dr. Stuart Ritchie, cercetător la Centre for Cognitive Ageing and Cognitive Epidemiology din cadrul University of Edinburgh. „Distrugerea neuronilor duce la micşorarea dimensiunilor creierului şi ştim acum că această micşorare este legată de pierderi ale capacităţilor cognitive.” Se reduce, de asemenea, numărul conexiunilor cerebrale – legăturile dintre neuroni.

Citește și:

După vârsta de 60 de ani, cu toţii începem să prezentăm unele schimbări de acest gen la nivelul creierului, dar, în cazul unor persoane, schimbările apar mai devreme, iar la altele, mai târziu.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: vitstudio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.