Cat de sanatos este uleiul de palmier?

Cat de sanatos este uleiul de palmier?

După ce timp de secole oamenii au mâncat grăsime animală, de câteva decenii uleiul de palmier este omniprezent în farfuriile noastre.

Se pare că această "invazie" are la bază doar costurile, acesta nefiind şi un produs bun pentru organism. Uleiul de palmier este lider mondial la consum, fiind prezent în foarte multe produse cum sunt margarina, biscuiţii, cerealele pentru micul de dejun, îngheţata, dulciurile, săpunul, cosmeticele şi multe alte produse, sub denumirea de "ulei vegetal". Se găseşte şi în magazine, la bidoane de 2-3 litri, fiind preferat uleiului clasic fiindcă este mai ieftin. Uleiul de palmier se mai foloseşte şi pe post de combustibil alternativ în industria transportului.

Costurile producţiei uleiului de palmier sunt mai mici decât în alte cazuri, după cum se poate observa. Randamentul la hectar este de câteva ori mai mare faţă de alte plante. Astfel, pentru a obţine 10 tone de ulei e nevoie de 1,2 hectare de palmieri, 6 hectare de răpiţă sau floarea soarelui şi 8 hectare de măslini. Nimic mai simplu!

Continuarea pe Realitatea.net

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri