Setari Cookie-uri

De ce acest loc de pe Pământ seamănă foarte tare cu Marte?

Desertul Atacama din Chile seamana izbitor de mult cu planeta Marte. Acest desert se numara printre cele mai uscate locuri de pe planeta, asta din cauza faptului ca ploaia nu si-a facut simtita prezenta timp de cateva decenii.

Știai că pe Pământ există un loc aproape identic cu planeta Marte? Este vorba despre deșertul Atacama care se află pe coasta de vest a Americii de Sud și care pare să nu aibă nimic în comun cu Terra. Deșertul Atacama din Chile pare a fi o bucată ruptă din planeta Marte și adusă pe Pământ. Principalul motiv pentru care cercetătorii îl aseamănă cu Planeta Roșie este solul arid care îți creează impresia unui mediu ostil.

De asemenea, acest deșert se numără printre cele mai uscate locuri de pe planetă, asta din cauza faptului că ploaia nu și-a făcut simțită prezența timp de câteva decenii.

Pe lângă acest lucru, cercetătorii au mai descoperit ceva inedit în nucleul incredibil de uscat al deșertului - viață microbiană. Cum este posibil să existe forme de viață în acest mediu ostil și arid?

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.