La origini verighetele erau inele fabricate dintr-un singur tip de metal. În general, ele erau identice și pentru mire și pentru mireasă, iar scopul lor era exprimarea printr-un obiect fizic a legăturii nemuritoare dintre cei doi îndrăgostiți. În ziua de astăzi însă, având la dispoziție o mare varietate de metale, dar și o infinitate de modele, alegerea verighetelor potrivite a devenit o sarcină dificilă. De aceea, dacă sunteți pe cale să faceți pasul cel mare și ați ajuns la punctul în care trebuie să vă hotărâți la bijuteriile pe care le veți purta cel mai mult de acum înainte, v-am pregătit o listă cu greșeli de evitat pentru ca la alegerea de acum să nu fie nevoie să vă întoarceți niciodată.

4 Greșeli la care să fiți atenți când alegeți verigheta

1. Cumpărarea primului lucru care vă iese în cale

În graba pregătirilor pentru nuntă este normal să existe și situați în care trebuie să luați rapid o decizie. Dar spre deosebire de multe alte lucruri legate de acest eveniment, verighetele sunt permanente. În plus, este foarte puțin probabil ca atunci când vă decideți imediat asupra unui lucru amândoi să fiți la fel de mulțumiți de alegerea făcută. Unul din voi trebuie să facă un compromis. Iar în cazul verighetelor trebuie să trăiți cu acest compromis ani de acum încolo. Dacă totuși circumstanțele vă cer să fiți rapizi, nu subestimați puterea tradiționalelor verighete de aur și luați-le în calcul pentru alegerea voastră.

2. Alegerea celei mai în vogă piese la ora actuală

Cui nu-i place să fie la modă? Mai ales în ziua nunții sale, la braț cu iubitul ei, ce mireasă nu vrea să se simtă ca cea mai admirată femeie din lume? De aceea, gândindu-se exclusiv la cea mai fericită zi din viața lor, multe mirese vor să impresioneze și își aleg ca verighetă cel mai sofisticat model, admirat într-o revistă cu câteva ore înainte de achiziție. Dar ceea ce au uitat să ia în considerație este faptul că verigheta n-o vor purta doar la rochia de mireasă în care se simt ca niște prințese și se vor simți obligate să-și aleagă ținutele în funcție de ea și cincizeci de ani de acum înainte.

3. Ignorarea inelului de logodnă

În alegerea verighetei multe mirese uită de un lucru absolut esențial: inelul de logodnă. La fel ca și verigheta, acest inel are o simbolistică puternică și deoarece va fi purtat pe același deget ca și cea din urmă, este necesar ca cele două bijuterii să se completeze una pe cealaltă. Unui inel de logodnă sofisticat, i se potrivește o verighetă simplă. Pe de altă parte, unul simplu arată extraordinar și lângă o verighetă încrustată cu diamante.

4. Cumpărarea unor mărimi nepotrivite

Am menționat deja în repetate rânduri faptul că la cumpărarea verighetelor trebuie să vă gândiți la faptul că le veți purta pentru totdeauna. Dar uitați de acest sfat când vine vorba de mărime. Este adevărat că în timp corpul vi se va schimba. Dar nu cumpărați o verighetă cu gândul la transformările de peste zece ani. Din punct de vedere al măsurii, cel mai important este să vă simți confortabil cu ea acum și de câte ori vă treziți dimineața să vă aducă aminte că ați luat decizia potrivită.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: