Setari Cookie-uri

Nu uita niciodata sa ai un suflet bun

Mandria si rautatea pot distruge oameni, lasand inimi frante si suflete pline de durere. Ne fac sa ne dorim din ce in ce mai mult, nepermitandu-ne sa fim recunoscatori pentru tot ce am obtinut pana acum. 

Rautatea se sfarseste acolo unde incepe omenia.

Traim intr-o lume in care totul se intampla cu viteza luminii. Nu mai avem timp de nimic, nici macar de noi. Suntem intr-o fuga constanta prin viata, alergand sa rezolvam taskuri, probleme, situatii dificile. Nu mai avem timp nici pentru noi si nici pentru oamenii din jurul nostru.

Insa lucrurile se pot schimba.... pentru ca alergand prin viata nu inseamna ca traiesti. Din contra, inseamna ca pierzi multe momente, ca nu mai stii cand sa te opresti, ca nu te mai poti bucura de o pauza, ca nu mai poti fi tu insati.

Este momentul sa nu mai fim atat de concentrati doar pe noi, pe ce trebuie sa rezolvam, sa realizam, sa facem si sa ne indreptam atentia si asupra oamenilor din jur - oameni dragi care poate au nevoie de noi.

Prea des, bunatatea si sensibilitatea sunt vazute ca slabiciuni. Sincer, cum pot fi considerate aceste trasaturi incredibile si tot mai rare slabiciuni? Lucrurile stau complet diferit, de fapt - lumea aceasta are nevoie de mai multa bunatate, de oameni sensibili, de suflete frumoase.

Citește și:

Bunatatea necesita multa putere. Este opusul slabiciunii. Este o provocare. Este incredibil de usor sa ai un ego imens, sa iti pese doar de tine si sa actionezi corespunzator, insa este cu adevarat minunat sa te poti separa de toate aceste sentimente superficiale si sa fii o persoana atenta, cu suflet bun, intotdeauna dispusa sa asculte. Sa stii sa oferi cele mai calde imbratisari si cele mai linistitoare sfaturi, sa ai o inima mare, incarcata de iubire.

Din pacate, mandria si rautatea sunt cel mai mare pacat al omenirii. Si este greu sa scapi de ele. Pentru ca mandria ne face sa ne simtim puternici, in timp ce rautatea ne intareste si mai mult si ne face de neatins. Acestea ne fac sa ne dorim sa ne punem intotdeauna pe primul loc, sa nu ne pese de nimeni si de nimic, sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a castiga un argument, o discutie, o lupta.

Citește și:

Mandria si rautatea pot distruge oameni, lasand inimi frante si suflete pline de durere. Ne fac sa ne dorim din ce in ce mai mult, nepermitandu-ne sa fim recunoscatori pentru tot ce am obtinut pana acum.

Din cauza mandriei si rautatii ii pierdem pe cei carora le pasa de noi. Care ne iubesc. Care ar face orice pentru a ne fi noua bine.

Asadar, sa invatam sa fim mai buni unii cu altii pentru de suflete bune si frumoase avem nevoie in aceste momente.

foto main: Masson, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.