Setari Cookie-uri

Trei trasaturi de caracter care ii pun pe ceilalti pe fuga

Unii oameni sunt ca un magnet pentru cei din jur în timp ce alții nu reușesc să își facă prieteni oricât de mult se străduiesc. Iată trei trăsături de caracter care îi pun pe ceilalți pe fugă.

1. Dependența

Una dintre cele mai neatractive trăsături este dependența, senzația pe care i-o dai cuiva că atârni sau depinzi de acea persoană, că ai nevoie constant de atenția, aprobarea, iubirea sa. Nevoia este ca o gaură neagră care suge energia fiecăruia fără a se umple vreodată. Aceasta provine din lipsa de încredere în sine și din sentimentul nevredniciei.

Singura cale de a vindeca această situație este de a o recunoaște, de a-ți confrunta temerile și nesiguranța pentru a-ți descoperi propria valoare.

2. Perfecționismul

Unul dintre cei mai dificili oameni cu care ne putem confruna sunt perfecționiștii. Filmele încearcă, de obicei, să glorifice această trăsătură din anumite motive. Adesea portretizează bărbați și femei care sunt cu adevărat frumoși, dar au o personalitate perfecționistă care este atrăgătoare, însă doar pe ecran.

Citește și:

In viața reală, lucrurile sun diferite. Încearcă să fii într-o relație cu un perfecționist. Vei simți că trebuie să mergi în vârful degetelor. Dacă tu ești o perfecționistă. vestea bună este că perfecționismul nu este ceva cu care te-ai născut ci doar un mecanism de adaptare.

In adâncul sufletului, o persoană perfecționistă crede că nu este suficient de bună prin urmare creează un standard imposibil pentru toți ceilalți. Adevărul este că nu există perfecțiune în această lume. Suntem cu toții oameni și facem greșeli iar perfecționiștii trebuie să-și învețe să își accepte defectele.

3. Superficialitatea

O persoană poate arăta grozav, poate avea o voce minunată și poate vorbi despre subiecte diferite. Insă ceva pare ciudat. Insă pe măsură ce vorbește, îți dai seama că este lipsită de profunzime și autenticitate.

Citește și:

Superficialitatea este greu de detectat la început însă își face apariția cu timpul, mai ales atunci când apar în discuție subiecte legate de emoții. Atunci îți dai seama dacă o persoană își exprimă emoțiile sale reale și oneste. Oamenii cu un caracter slabi nu au curajul necesar de a-și asuma și trăi propriile lor emotii. Ei nu pot crea o conexiune reală cu ceilalți pentru că nu sunt conectați la ei înșiși.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.