Setari Cookie-uri

5 Lucruri pe care nu le datorezi nimanui. Tine-le minte, sunt mai importante decat crezi

Iti mai amintesti cine ai fost inainte ca lumea sa iti spuna cine ar trebui sa fii?

Este viata ta. Traieste-o cum vrei dar nu uita ca pana la urma tot ce conteaza este sa ai sufletul linistit si impacat.

Iata care sunt lucrurile pe care nu le datorezi nimanui:

1. Nu datorezi nimanui dreptul sa iti decida visurile.

Nu permite altor persoane sa iti vanda visurile lor si sa iti spuna ca sunt ale tale. Gaseste calea ta, gaseste scopul tau, asculta-ti intuitia.

2. Nu datorezi nimanui nicio scuza (dar iti datorezi tie o alta sansa).

Daca doresti cu adevarat sa faci ceva, vei gasi o cale. Daca nu, vei gasi o scuza. Stii ca acest lucru este adevarat. Chiar si un efort minuscul este infinit mai productiv decat o scuza mare, impresionanta.

3. Nu datorezi nimanui puterea de a te valida.

Unii oameni nu te vor aprecia sau nu te vor accepta asa cum iti doresti tu. Nu pierde o vesnicie intreband de ce. Nu ai nevoie de ei pentru a fi fericita, tu ai deja viata ta. Fiecare persoana te vede diferit si acesta este absolut un lucru normal. Pretuieste oamenii frumosi care sunt in preajma ta, care te incurajeaza, care te sustin, care te apreciaza si mergi mai departe pentru ca tu singura stii ce ai de facut.

Citește și:

4. Nu datorezi nimanui dragostea pe care trebuie sa ti-o oferi tie.

Da, iubeste-i pe cei din jurul tau, insa nu uita de tine in acest proces. Invata sa ai grija de tine, sa iti asculti sufletul, sa ii oferi iubire inimii tale. Nu datorezi nimanui dragostea pe care trebuie sa ti-o oferi tie. Da, iubeste-i pe cei din jurul tau, insa nu uita de tine in acest proces.

5. Nu datorezi nimanui un "Da" atunci cand tu vrei sa spui "Nu".

De multe ori simtim ca ar trebui sa facem un lucru si ajungem sa facem ceva complet diferit doar pentru ca nu vrem sa ii suparam sau, si mai rau, sa ii dezamagim pe cei din jurul nostru. Persoanele care tin cu adevarat la noi ne vor intelege in astfel de situatii si nu ne vor forta sa facem ceva ce nu ne dorim.

Ofera-ti permisiunea de a spune "Nu" fara sa te simti vinovata in vreun fel sau altul. Daca exista cineva care se supara sau insista sa spui "Da", in mod clar nu este interesat de fericirea ta.

Citește și:

foto main: yurakrasil, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.