Setari Cookie-uri

Șapte motive pentru care să te bucuri atunci când planul tău eșuează

Ți-ai făcut un plan și acesta nu funcționează? Nu te supăra și nu dispera. Atunci când o  ușă se închide, o alta se deschide iar viața își etalează magia. Iată șapte motive pentru care să te bucuri atunci când planul tău eșuează.

1. Cele mai bune lucruri pentru tine se află în afara zonei tale de confort

Când realizăm un plan desenăm, de fapt, granițele zonei noastre de confort. Știm ce anume se va întâmpla și avem un sentiment de familiaritate și securitate. Dar acesta este o iluzie pentru că lumea se află într-o permanentă transformare.

2. Ceea ce se întâmplă în jur nu este responsabilitatea ta

Nimeni nu poate controla totul. Viața altora nu este responsabilitatea ta. Responsabilitatea ta este modul în care reacționezi la ceea e se întâmplă, felul în care răspunzi. Incertitudinea te învăță că adevărata ta libertate este în modul în care răspunzi.

3. Uneori, nu știm de ce anume avem nevoie cu adevărat

Ne facem planuri gândindu-ne că știm ce este mai bine pentru noi. Dar nu ești mai înțeleaptă decât viața. Poate ce ai nevoie cu adevărat este ceva neașteptat. Spre exemplu, poate crezi că ai nevoie să fii singură pentru a te vindeca, dar întâlnești pe cineva atât de potrivit pentru tine încât îți vindecă inima.

Citește și:

4. Planurile noastre nu sunt întotdeauna cele mai bune.

Credem că putem face cel mai bun plan pentru noi. Dar nu luăm în considerare faptul că știm atât de puțin despre viață. Nu știm majoritatea variabilelor și planificăm pe baza informațiilor, nu a experienței.

5. Nu există magie în planificare

Citește și:

Efectuarea unui plan înseamnă că ești sigură pe ceea ce ce vei face. Însă acest tip de certitudine elimină magia din viață. A fi cu adevărat vie înseamnă să îi permiți vieții să se întâmple pe deplin, să cuprindă toate posibilitățile.

6. Creștem când pășim în necunoscut

Când ceva nu este conform planului nostru sau când nu avem un plan, ne găsim în necunoscut unde nu avem nici un control. Insă doar r în afara zonei noastre de confort creștem și deblocăm părți din noi care altfel ar fi rămas în stare latentă.

7. Percepția noastră este limitată.

Uităm că percepția noastră este foarte limitată. Putem percepe doar un fragment minuscul al realității prin intermediul simțurilor noastre, și acesta filtrat prin psihicul și emoțiile noastre.

Citește și:

foto main: Jacob_09, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.